ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόστιμα στους Αλευροβιομήχανους ετοιμάζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού

21:12 - 22 Ιουλ 2011 | Οικονομία
Εισήγηση επιβολής προστίμου στον Σύνδεσμο Ελλήνων Αλευροβιομηχάνων, την εταιρεία Μύλοι Καπλανίδης και φυσικά πρόσωπα που σχετίζονται με το χώρο, για παρακώλυση - παρεμπόδιση διενέργειας έρευνας, θα εξετάσει η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Η παρεμπόδιση της έρευνας διαπιστώθηκε από στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και του Συνδέσμου Ελλήνων Αλευροβιομηχάνων κατά τη διεξαγωγή επιτόπιου ελέγχου στο πλαίσιο της διερεύνησης καταγγελιών για εναρμονισμένες ανατιμήσεις στα άλευρα.

Η εισήγηση προτείνει την επιβολή προστίμου τόσο στα νομικά όσο και σε φυσικά πρόσωπα, "τα οποία υπέχουν κατά νόμο υποχρέωση πλήρους αποδοχής του ελέγχου, συνεργασίας και παροχής όλων των ζητούμενων στοιχείων στους ελεγκτές".

Σύμφωνα με το νόμο η παρεμπόδιση του ελέγχου τιμωρείται με πρόστιμο έως 100.000 ευρώ. Ωστόσο την απόφαση για το αν πράγματι υπήρξε παρεμπόδιση θα τη λάβει η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού που θα συνεδριάσει στις 4 Οκτωβρίου για το θέμα, χωρίς να δεσμεύεται από την εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης. Η απόφαση αυτή εξάλλου δεν προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας που διενεργείται για πιθανές αντιανταγωνιστικές πρακτικές στον κλάδο των αλεύρων και των σιτηρών.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.