ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτακη ενίσχυση των Ελλήνων που επιστρέφουν από το Λίβανο

19:16 - 25 Ιουλ 2006 | Οικονομία
Την εφ΄ άπαξ οικονομική ενίσχυση στους Έλληνες, στο γένος ή την ιθαγένεια, οι οποίοι επιστρέφουν εσπευσμένα στην Ελλάδα εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης στο Λίβανο από την 1η Ιουλίου έως και 30 Σεπτεμβρίου, ενέκρινε με απόφασή του ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Πέτρος Δούκας.

Ειδικότερα η σχετική απόφαση, την οποία υπογράφουν οι υφυπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Πέτρος Δούκας, και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, προβλέπει πρόγραμμα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους Έλληνες που επιστρέφουν εσπευσμένα στην Ελλάδα από τον Λίβανο.

Το εφ΄ άπαξ οικονομικό βοήθημα ανέρχεται :

Κατά άτομο και οικογένεια με δύο μέλη στο ποσό των 500 ευρώ.

Για οικογένειες άνω των δύο μελών στο ποσό των 1000 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση, απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι η αίτηση του δικαιούχου ή εξουσιοδοτημένου προσώπου, έκθεση κοινωνικής λειτουργού, φωτοτυπία διαβατηρίου επικυρωμένη καθώς και οποιοδήποτε στοιχείο κριθεί από την υπηρεσία, με το οποίο θα αποδεικνύεται η εσπευσμένη επιστροφή στην Ελλάδα.

Η αναγνώριση των δικαιούχων της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης θα γίνεται με απόφαση του Νομάρχη ή του εξουσιοδοτημένου υπ΄ αυτού οργάνου σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η σχετική δαπάνη που θα προκληθεί κατά περίπτωση από τις διατάξεις της απόφασης θα βαρύνει τις πιστώσεις του Λογαριασμού Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών των οικείων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, ο προϋπολογισμός των οποίων χρηματοδοτείται από τον σχετικό φορέα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.