ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ για προσλήψεις σε δήμους

21:40 - 25 Ιουλ 2006 | Οικονομία
Νέα κόντρα εξελίχθηκε την Τρίτη μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή μεγάλο αριθμό εγκρίσεων για προσλήψεις χωρίς κανένα αντικειμενικό κριτήριο, από δήμους που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία.

Ο αρμόδιος συντονιστής του ΠΑΣΟΚ κ. Ντίνος Ρόβλιας έκανε λόγο για έγκριση αδιαφανών προσλήψεων από τους Δήμους για ένα χρόνο, οι οποίες εμφανίζονται ως συμβάσεις έργου, ενώ πρόκειται σαφέστατα για συμβάσεις εργασίας.

«Για τις προσλήψεις αυτές δεν ισχύουν μόρια, ούτε αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια, ούτε δημοσιεύονται προκηρύξεις, ούτε έχει την παραμικρή ανάμιξη το ΑΣΕΠ. Πρόκειται για προσωπικές επιλογές των Δημάρχων, που εντάσσονται στην προεκλογική τους 'εκστρατεία'» τόνισε ο κ. Ρόβλιας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μόνο για τον Ιούλιο υπήρξαν 2.015 εγκρίσεις για προσλήψεις αντίστοιχου προσωπικού αυτού του είδους, εκ των οποίων το 91% σε «γαλάζιους» δήμους και μόλις το 4% σε δήμους που πρόσκεινται στο ΣΥΝ, 5% στο Συνασπισμό και δύο θέσεις για Δήμους που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

Απαντώντας για λογαριασμό της κυβέρνησης, το υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και κομματικοποιεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «τα περισσότερα από τα ΦΕΚ που επικαλείται ο κ. Ρόβλιας είναι άσχετα και πέραν τούτου, επέλεξε αυθαίρετα, ως συνήθως, ορισμένα μόνο ΦΕΚ, αποσιωπώντας τεχνηέντως το σύνολο των εγκρίσεων».

Ο κ. Ρόβλιας επανήλθε στο θέμα μετά την παραπάνω ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι είναι ψευδής ο ισχυρισμός του υπουργείου Εσωτερικών για τους αριθμούς των ΦΕΚ και επανέλαβε πως «περιμένουμε απάντηση από τον κ. Παυλόπουλο: Δημοσιεύτηκαν από 1 έως 20 Ιουλίου 2006 συνολικά 2015 ψευδεπίγραφες συμβάσεις έργου, το 91% των οποίων αφορούν γαλάζιους Δήμους, ναι ή όχι; Θα σταματήσει η κυβέρνηση αυτό το προεκλογικό όργιο εξαγοράς συνειδήσεων και ψήφων, ναι ή όχι;»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.