ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τον Οκτώβριο το νομοσχέδιο για τη φορολογία φυσικών προσώπων

16:06 - 17 Αυγ 2006 | Οικονομία
Το φορολογικό νομοσχέδιο που θα αναφέρεται κυρίως στη φορολογία των φυσικών προσώπων βρίσκεται υπό τελική διαμόρφωση και θα κατατεθεί στη Βουλή τον Οκτώβριο, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφης.

Ο κ. Αλογοσκούφης διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα προβλέπει την ολοκλήρωση της φορολογικής μεταρρύθμισης των φυσικών προσώπωνστο πλαίσιο μίας τριετίας. Κατά τον πρώτο χρόνο, η ελάφρυνση των φορολογουμένων θα ανέλθει στα 150 εκατ. ευρώ, το δεύτερο στα 400 εκατ. και τον τρίτο στα 700 εκατ. ευρώ. Και αυτό θα γίνει μέσω της διεύρυνσης και μείωσης των φορολογικών κλιμακίων.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης έχουν ευνοϊκές επιπτώσεις στην πορεία της οικονομίας, και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι η αύξηση του ΑΕΠ στο β΄ τρίμηνο του 2006 έφτασε το 4,1%, αλλά ταυτόχρονα, είπε ότι η πρόβλεψη της κυβέρνησης είναι ότι στο σύνολο του έτους ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι της τάξης του 3,8%.

Ο κ. Αλογοσκούφης επανέλαβε επίσης τη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, κ. Σιούφα, λέγοντας ότι δεν θα δοθεί ούτε φέτος επίδομα θέρμανσης. Τέλος, είπε ακόμα ότι από την επόμενη εβδομάδα, θα αρχίσει επαφές με τους κοινωνικούς εταίρους για τη διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής για το επόμενο έτος.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας είπε ότι το σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνει απλουστεύσεις και απλοποιήσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.