ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανεβάζουν το θερμόμετρο οι δηλώσεις Αλογοσκούφη περί φοροελαφρύνσεων

21:36 - 17 Αυγ 2006 | Οικονομία
Ανεβάζουν τη θερμοκρασία μεταξύ κυβέρνησης και ΠαΣοΚ οι σημερινές δηλώσεις του κ. Γ. Αλογοσκούφη για τις φοροελαφρύνσεις που θα προκύψουν από τις αλλαγές που προβλέπονται στη φορολογία των φυσικών προσώπων. Η κα Βάσω Παπανδρέου σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις του υπουργού Οικονομίας αναφέρθηκε σε υποτίμηση της νοημοσύνης του Ελληνα πολίτη και το υπουργείο Οικονομίας ανταπαντώντας μιλά για έλλειψη πολιτικής και κινδυνολογία από την αξιωματική αντιπολίτευση .

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κα Βάσω Παπανδρέου, "Υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών ο κ. Αλογοσκούφης αν νομίζει πως οι υποσχέσεις του για φορολογικές ελαφρύνσεις 150 εκατ. ευρώ το 2007 - που αφορούν κυρίως υψηλά εισοδήματα - μπορούν να αντισταθμίσουν την αφαίμαξη των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων" και πρόσθεσε ότι "προσπάθησε να κάνει το μαύρο, άσπρο. Επεδίωξε να ωραιοποιήσει τη κατάσταση και να δημιουργήσει ελπίδες για το μέλλον υποσχόμενος φοροελαφρύνσεις.

  Σύμφωνα με εκτιμήσεις της κας Βάσως Παπανδρέου, το 2006 οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα πληρώσουν επιπλέον φόρους 700 εκατ. ευρώ, ενώ επιβαρύνονται και με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τα έκτακτα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για αύξηση των φόρων σε καύσιμα, τσιγάρα και κινητή τηλεφωνία. Παράλληλα κατηγόρησε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ότι χάρισε πάνω από 1 δισ. ευρώ σε μεγαλομετόχους και κερδοσκόπους.

 Καταλήγει δε τονίζοντας ότι η  "Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή με την αφαίμαξη των εισοδημάτων, την ανεξέλεγκτη ακρίβεια, την επίμονη άρνηση της να δώσει το επίδομα θέρμανσης και την ανικανότητα της να αντιμετωπίσει με επάρκεια τις στοιχειώδεις καθημερινές λειτουργίες, έχει οδηγήσει τους πολίτες σε απελπισία".

Τι απαντά το υπουργείο Οικονομίας

Στην απάντηση που προκάλεσαν τα σχόλια της κας Βάσως Παπανδρέου, το υπουργείο Οικονομίας αναφέρει:

"Για μια ακόμη φορά τα στελέχη του ΠαΣοΚ με τις δηλώσεις τους αποδεικνύουν την έλλειψη πολιτικής από την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Κινδυνολογούν και υβρίζουν, χωρίς να συναισθάνονται την πραγματικότητα, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι έχουν πέσει έξω σε όλες τις έως τώρα δυσοίωνες προβλέψεις τους.

Καλά θα κάνουν τα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για την τραγική κατάσταση στην οποία είχαν φέρει την ελληνική οικονομία.

Η Κυβέρνηση με την πολιτική της διασφαλίζει την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή. Διασφαλίζει το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση μπορεί να μένει προσκολλημένη στο παρελθόν".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.