ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΒ: Απαραίτητη μία ισχυρή και στελεχωμένη Επιτροπή Ανταγωνισμού

21:41 - 14 Σεπ 2006 | Οικονομία
Απαραίτητη για την ουσιαστική εφαρμογή του νόμου περί Προστασίας του Ανταγωνισμού, θεωρεί ο ΣΕΒ ότι είναι μια ισχυρή, αδέκαστη, ανεξάρτητη και κατάλληλα στελεχωμένη Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με την οποία εκφράζει τις θέσεις του για το ζήτημα που ενέκυψε με τη ΜΕΒΓΑΛ.

Ο ΣΕΒ σημειώνει χαρακτηριστικά ότι στις ανοιχτές οικονομίες και κοινωνίες ο ελεύθερος ανταγωνισμός είναι ο κατεξοχήν μοχλός ανάπτυξης και ευημερίας.

«Για τον λόγο αυτό το σύστημα της ανοιχτής οικονομίας της αγοράς έχει επικρατήσει σχεδόν σ’ όλον τον κόσμο, μνημονεύεται ρητά στον καταστατικό χάρτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και λειτουργεί, με ολοένα αυξανόμενη ένταση και στην Ελλάδα» τονίζει ο Σύνδεσμος των βιομηχάνων.

«Είναι προφανές, βέβαια, ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού οφείλει –κάθε στιγμή και με κάθε τρόπο– να ασκεί τη μεγάλη εξουσία που έχει πάνω στην αγορά και τις επιχειρήσεις με σύνεση και αντικειμενικότητα και με αποκλειστικό κριτήριο ευθυκρισίας τα προβλεπόμενα από τον Νόμο. Έτσι, εξάλλου, πέρα από τον βασικό σκοπό του νόμου που είναι η προφύλαξη του καταναλωτή, προωθείται η υγιής επιχειρηματικότητα και διαφυλάσσεται το κράτος δικαίου» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.