ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Μη βάζετε τρικλοποδιά στις προσπάθειες της Ελλάδας"

10:23 - 17 Απρ 2014 | Οικονομία
"Μη βάζετε τρικλοποδιά στις προσπάθειες της Ελλάδας"
Το άρθρο του Βόλφγκανγκ Μουντσάου, όπου ο γνωστός αρθρογράφος δήλωσε πως "τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να χρεοκοπήσει η Ελλάδα", ώθησε τον Πιερπάολο Μπαρμπιέρι, οικονομολόγο και σύμβουλο του Institute of New Economic Thinking, να στείλει επιστολή στους Financial Times, η οποία και δημοσιεύθηκε στην βρετανική εφημερίδα.

"Αυτό που είναι το πιο ανεύθυνο σε ότι αφορά το άρθρο του Βόλφγκανγκ Μουντσάου,  με τίτλο «Τώρα μπορούσε να είναι η κατάλληλη στιγμή να χρεοκοπήσει η Eλλάδα» και ημερομηνία 14 Απριλίου, είναι ότι βασίζεται σε μια στιγμή μεγάλης επιτυχίας της Ελλάδα και μιας ατελούς αλλά επιτυχημένης επίλυσης της κρίσης της ευρωζώνης - την επιτυχή επιστροφή της χώρας στις αγορές - για να επαναλάβει μια λανθασμένη πρόβλεψη", αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

"Ας μην ξεχνάμε ότι ο κύριος Μούντσαου έγραψε στις 28 Νοεμβρίου 2011, ότι η ευρωζώνη «έχει μόνο λίγες ημέρες για να αποφύγει την κατάρρευση». Η κατάρρευση δεν συνέβη, ούτε το Grexit, μία λέξη η οποία έχει πλέον αφαιρεθεί από το λεξιλόγιο κάθε σοβαρού αναλυτή", προσθέτει ο κ. Πιερπάολο Μπαρμπιέρι. Σύμφωνα με τον ίδιο, "επιχειρήματα σαν αυτά υπονομεύουν το δύσκολο έργο των προσπαθειών αναπροσαρμογής των χωρών της περιφέρειας - τις οποίες ο κ. Μουντσάου αμφισβήτησε από την αρχή, παρόλο που η Ελλάδα , η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν μπει πλέον σε οδό ανάπτυξης".

 

"Σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από αναστοχαστικότητας (reflexivity), η ανακύκλωση τέτοιων εύθραυστων επιχειρημάτων για μια ειδυλλιακή έξοδο από την ευρωζώνη, θέτει σε κίνδυνο όλες τις γενναίες προσπάθειες του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης, για να μην αναφέρουμε το ότι απειλεί τη διαφαινόμενη ανάκαμψη και τη σταθερότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών", καταλήγει ο Στρατηγικός Σύμβουλος του Institute of New Economic Thinking.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.