ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Business Insider: Τρίτο πιο ασταθές παγκοσμίως το Χρηματιστήριο Αθηνών

09:32 - 04 Ιουλ 2014 | Οικονομία
Business Insider: Τρίτο πιο ασταθές παγκοσμίως το Χρηματιστήριο Αθηνών
Σύμφωνα με έρευνα του Bespoke Investment Group, το Χρηματιστήριο Αθηνών αναδεικνύεται ως το 3ο πιο ασταθές διεθνώς.

Παραθέτοντας ένα λιτό σχόλιο πως "η Ελλάδα είναι ακόμη… Ελλάδα!", το Business Insider σχολιάζει το...χάλκινο μετάλλιο του Χ.Α. στην παγκόσμια κατάταξη με τα πιο ασταθή χρηματιστήρια διεθνώς.

Πιο συγκεκριμένα, με κριτήρια κατάταξης το δυσθεώρητο κρατικό χρέος, το «overheated» real estate και την εκρηκτική ανεργία, το Bespoke Investment Group έφτιαξε μια η λίστα με τα χρηματιστήρια που εμφανίζουν τη μεγαλύτερη αστάθεια, σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα στο Business Insider, το Χ.Α. αναδείχθηκε τον Ιούνιο ως το τρίτο πιο ασταθές χρηματιστήριο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Αργεντινή, στη δεύτερη το Dubai, ενώ την Ελλάδα, ακολουθούν στην τέταρτη θέση αυτό του Abu Dhabi, στην πέμπτη της Βουλγαρίας και στην έκτη το χρηματιστήριο της Ρωσίας.

Το δημοσίευμα αποδίδει την πρωτιά της Αργεντινής στην πρόσφατη διένεξη με τα hedge funds, κάτι που οδήγησε το Χρηματιστήριο του Μπουένος Άιρες σε «βουτιά» -12% σε διάστημα μόλις ενός μήνα. Αναφορικά με το Dubai, κάνει λόγο γιαη υπερθέρμανση της αγοράς ακινήτων που οδήγησε το Χρηματιστήριο σε ραγδαία πτώση. Τέλος αποδίδει την αστάθεια στο βουλγαρικό χρηματιστήριο στο bank-run της προηγούμενης εβδομάδας και του ρωσικού, στην ουκρανική κρίση.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.