ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

X.A.: "Ταλαιπωρία" στις τράπεζες και φήμες - πάλι- για αυξήσεις κεφαλαίου

11:58 - 30 Ιουλ 2014 | Οικονομία
X.A.: "Ταλαιπωρία" στις τράπεζες και φήμες - πάλι- για αυξήσεις κεφαλαίου
Iσορροπία στη… μετριότητα για την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά με τον γενικό δείκτη να κινείται με οριακές απώλειες στην περιοχή των 1.190 μονάδων, ευτυχώς σε μη υπερπουλημένα επίπεδα, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς. Πιέσεις ασκούνται για μία ακόμα συνεδρίαση στις τράπεζες, με την αγορά να αναμένει τη μεθοδολογία της ΕΒΑ και την παραδοχή των σεναρίων που θα ανακοινωθούν στις αρχές Αυγούστου, προκειμένου να καταγραφούν οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών.

 

 

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες που έρχονται από  την Ευρώπη και επικαλούνται κορυφαία τραπεζικά στελέχη μοιάζουν πιο πολύ με προσδοκία. Ότι δηλαδή, «δεν γίνεται να μη δε λάβει στις παραδοχές της η ΕΚΤ τα προγράμματα αναδιάρθρωσης των τραπεζών που εγκρίθηκαν μάλιστα από την Κομισιόν»… Μέχρι χθες, πληροφορίες στην αγορά έκαναν λόγο ότι θα συναινέσει με το καλό σενάριο η ΕΚΤ, που σημαίνει ότι τα ανοίγματα των τραπεζών θα είναι ελεγχόμενα, της τάξης των 2 – 3 δις. ευρώ. Είναι κάτι πάντως, που μένει να φανεί…

 

Οι ξένοι συνεχίζουν να πουλάνε τραπεζικά χαρτιά, περιμένοντας τη μεθοδολογία της EBA και τις παραδοχές των σχετικών σεναρίων, έχουν στην άκρη του μυαλού τους το ενδεχόμενο να προκύψουν νέες αυξήσεις κεφαλαίου μέσα στο Φθινόπωρο, τα δε hedge fundsθα περίμεναν επιθετικότερη στρατηγική από τις διοικήσεις των τραπεζών, με αποτέλεσμα η εικόνα στην αγορά να κρίνεται απογοητευτική. Πάντως, η προσφορά στις τράπεζες τείνει να περιοριστεί. Μόνο σε μία τραπεζική μετοχή παρατηρείται όγκος συναλλαγών πάνω από 1 εκατ. τεμάχια κι αυτή είναι της Alpha.  

 

Οι συναλλαγές είναι υποτονικές με 10 εκατ. ευρώ ανά ώρα, που σημαίνει ότι πολύ δύσκολα ο τζίρος θα ξεπεράσει και σήμερα τα 80 εκατ. ευρώ. 

 

Όσοι μπορεί να… «υπακούσει» η τεχνική ανάλυση ή να προσαρμοστεί σε αυτή η αγορά, οι αναλυτές δεν θέλουν να δουν για σήμερα κλείσιμο κάτω από τις 1.180 μονάδες. Επίσης, σχολιάζουν ότι αν υπήρχε κλίμα αναβάθμισης της Ελλάδας από την Moody’s – κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί- οι αγοραστές θα είχαν κάνει αισθητή την παρουσία τους…  

Τελευταία τροποποίηση στις 12:01 - 30 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.