ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Iππόδρομος: Τι θα κάνει με την εκπρόθεσμη προσφορά το ΤΑΙΠΕΔ

12:42 - 01 Αυγ 2014 | Οικονομία
Αίσθηση προκαλεί στην αγορά η κατάθεση εκπρόθεσμα προσφοράς από το επενδυτικό κεφάλαιο Global Family Partners για το Ιπποδρομιακό στοίχημα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίσει σε επόμενη συνεδρίασή του, για την εγκυρότητα της προσφοράς, μετά από εισήγηση των χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων . Στη συνέχεια θα προβεί στην αποσφράγιση του φακέλου της οικονομικής προσφοράς.

 

Η μόνη εμπρόθεσμη προσφορά ήταν αυτή της Ιντραλότ, η οποία συνεργάζεται με τον Ιππόδρομο του Μπουένος Άιρες, υπέβαλλε τελικά προσφορά για την 20ετη διαχείριση του ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα καθώς και τη διαχείριση των εγκαταστάσεων στο Μαρκόπουλο.

 

Η Intralot είναι πλέον ο μοναδικός υποψήφιος για τη διαχείριση του Ιπποδρόμου ενώ διεκδικεί περί τα 25.000.000 ευρώ από τον Οργανισμό Διαχείρισης του Ιπποδρομιακού Στοιχήματος (ΟΔΙΕ) και έχει προσημειώσει έναντι οφειλών το ακίνητο όπου διεξάγονται οι ιπποδρομίες στο Μαρκόπουλο.

 

Σύμφωνα με την αγορά, έχει τη δυνατότητα συμψηφισμού του ετησίου μισθώματος για χρήση των εγκαταστάσεων του ιπποδρόμου με τις οφειλές του ΟΔΙΕ ο οποίος πρέπει να τεθεί σε εκκαθάριση μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως προβλέπει συμφωνία κυβέρνησης - Κομισιόν.

 

Τέλος δεν κατέθεσε προσφορά η κοινοπραξία της γαλλική PMU με την Phumelela από τη Νότιο Αφρική.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.