ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσικό εμπάργκο: Ζημία 10 εκατ. ευρώ για τους ιδιοκτήτες φορτηγών διεθνών μεταφορών

13:30 - 20 Αυγ 2014 | Οικονομία
Ρωσικό εμπάργκο: Ζημία 10 εκατ. ευρώ για τους ιδιοκτήτες φορτηγών διεθνών μεταφορών
Σε ιδιαίτερα δεινή θέση βρίσκονται και οι ιδιοκτήτες φορτηγών διεθνών μεταφορών, μετά το εμπάργκο της Ρωσίας στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων.

Η Ομοσπονδία τους (ΟΦΑΕ) κάνει λόγο για "παράδοξη σιωπή του πολιτικού κόσμου" και "ουσιαστική άρνηση της κυβέρνησης και της ΕΕ να αποζημιώσει τους μεταφορείς για την ζημιά που υπέστησαν".
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΟΦΑΕ η ζημιά για τους Έλληνες μεταφορείς σε ετήσια βάση λόγω του εμπάργκο φτάνει τα 10 εκατ. ευρώ.
Όπως επισημαίνει, "η πλήρης αποτυχία της μεταρρύθμισης στο κλάδο των μεταφορών, η οικονομική κρίση και η παράνομη μεταφορά είχε και έχει ως αποτέλεσμα το 60% περίπου των μεταφορέων να βρεθούν χωρίς εργασία ή στην καλύτερη περίπτωση να υποαπασχολούνται".

Από το ρωσικό εμπάργκο εκτιμά ότι θα μείνουν άνεργοι άλλοι 300 μεταφορείς, καθώς περίπου 220 φορτηγά απασχολούνταν με μεταφορές προς την Ρωσία σε μόνιμη βάση και άλλα 50 περίπου σε εποχική.

Επιπλέον, από τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ουκρανία, λόγω της πολέμου στα ανατολικά της χώρας, η μείωση των μεταφορών προς αυτή τη χώρα φτάνει τουλάχιστον το 50%.
Η ΟΦΑΕ ζητά την στήριξη της Πολιτείας "με όποιον τρόπο μπορεί ώστε να μην οδηγηθεί ένας δυναμικός κλάδος της οικονομίας στον αφανισμό", όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της.

Τελευταία τροποποίηση στις 04:58 - 21 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.