ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι συζήτησε ο Μοσκοβισί με Σαμαρά- Χαρδούβελη & Βενιζέλο

16:16 - 27 Αυγ 2014 | Οικονομία
Τι συζήτησε ο Μοσκοβισί με Σαμαρά- Χαρδούβελη & Βενιζέλο
Η πορεία της ελληνικής οικονομίας και τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά, όπως είναι η διαχείριση του χρέους, βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικότερα, ο κ. Σαμαράς παρουσίασε στον κ. Μοσκοβισί- που είναι ένας από τους βασικούς διεκδικητές για τη θέση του επιτρόπου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις- τις προτεραιότητές του για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν άμεσα για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των αδικιών.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Μοσκοβισί για τη θέση του Όλι Ρεν.

 

Το απόγευμα της Τετάρτης, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα πραγματοποιηθεί ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά με τη συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου και των υπουργών της κυβέρνησης που θα συμμετάσχουν στις επαφές με την τρόικα στο Παρίσι.

 

antonis270814

 

"Προτεραιότητα η τόνωση της ανάπτυξης"

 

Η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας, η πορεία του προγράμματος προσαρμογής, οι μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών, στη διάρκεια γεύματος εργασίας, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί, που είχε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

 

Οι κ.κ. Χαρδούβελης και Μοσκοβισί συμφώνησαν ότι προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι η τόνωση της ανάπτυξης, με έμφαση στις επενδύσεις.
Για την ελληνική οικονομία, διαπίστωσαν το κλίμα εμπιστοσύνης που επικρατεί πλέον στη χώρα και την αύξηση της εισροής ξένων επενδυτικών κεφαλαίων. Παράλληλα, επεσήμαναν την ανάγκη σταδιακής αποκατάστασης των ομαλών συνθηκών ρευστότητας στην αγορά και δημιουργίας ενός νέου προτύπου ανάπτυξης περισσότερο εξωστρεφούς και ανταγωνιστικού.

 

antoni270814

 

Η συνάντηση με τον Βενιζέλο

 

Επίσης, ο προτεινόμενος από τη γαλλική κυβέρνηση ευρωπαίος επίτροπος και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί,, συναντήθηκε μετον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλο.

 

Η συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα. Οι δύο άνδρες συζήτησαν την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία και στην Ελλάδα, με δεδομένο το σχηματισμό της νέας γαλλικής κυβέρνησης αφενός και την προοπτική της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας αφετέρου.

 

Ο κ. Μοσκοβισί θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του επιτρόπου Οικονομικών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και διπλωματικές πηγές στην Αθήνα εκτιμούν την τοποθέτησή του ως πολύ θετική για τη χώρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:07 - 27 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.