ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

500 χιλ. νέες θέσεις εργασίας σε βάθος πενταετίας

09:10 - 01 Σεπ 2014 | Οικονομία
500 χιλ. νέες θέσεις εργασίας σε βάθος πενταετίας
Με φόντο τον εφιάλτη της ανεργίας, η οποία το Μάιο διαμορφώθηκε στη χώρα μας στο 27,2%, συνεδριάζει στις 10.30 το πρωΐ της Δευτέρας, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση μελετά σχέδιο για νέες θέσεις εργασίας σε βάθος πενταετίας, που αφορούν 500.000 άτομα.

 

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, θα καταθέσει πρόταση για θεσμοθέτηση ρήτρας απασχόλησης σε κάθε κυβερνητική δράση ή πρωτοβουλία ή νομοσχέδιο που αφορά στα θέματα της ανάπτυξης, στην προσπάθεια να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να υπάρξει ανάσχεση και μείωση του μεγάλου εφιάλτη της ανεργίας.

 

aergasiako010914

 

Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν, με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης που έχει συσταθεί μετά από πρόταση του κ. Βενιζέλου, την πρόταση που είχε παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προεκλογικά, κατά την οποία στην επόμενη πενταετία μπορούν να υπάρξουν 750.000 νέες θέσεις εργασίας σε τομείς όπως στον τουρισμό, την ενέργεια, το περιβάλλον, τον πρωτογενή τομέα, τα μεγάλα έργα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσα από προγράμματα ΕΣΠΑ.

 

Κατά τις ίδιες πηγές, μετά από τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης, ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

 

Η τόνωση της απασχόλησης αποτελεί ένα από τα μείζονα ζητήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τους ηγέτες των 28 κρατών-μελών της Ε.Ε. να συμφωνούν στην Σύνοδο Κορυφής του Σαββάτου στη διοργάνωση τριών συνόδων μέσα στο φθινόπωρο, που θα έχουν ως στόχο τη διερεύνηση πολιτικών για τόνωση της ανάπτυξης και των επενδύσεων.

 

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat η οικονομία της ευρωζώνης έμεινε στάσιμη στο 0% το δεύτερο τρίμηνο του 2014. Η γερμανική "ατμομηχανή" υπέστη αναπάντεχη συρρίκνωση της τάξης του -0,2%, ενώ η Γαλλία παραμένει στάσιμη επί έξι μήνες.

 

Την ίδια στιγμή, η ανεργία στη νομισματική ένωση τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στο 11,5%.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:53 - 01 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.