ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ν. Μηταράκης: Νέες ρυθμίσεις για την διευκόλυνση των εξαγωγών

16:49 - 01 Σεπ 2014 | Οικονομία
Ν. Μηταράκης: Νέες ρυθμίσεις για την διευκόλυνση των εξαγωγών
Προσχέδιο Νόμου για την Διευκόλυνση του εξαγωγικού εμπορίου και την απλοποίηση των προ τελωνειακών και τελωνειακών διαδικασιών, παρουσίασε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ν. Μηταράκης, κατά τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Εξωστρέφειας.

Όπως δήλωσε ο κ. Μηταράκης, το προσχέδιο διευρύνει τον θεσμό του εγκεκριμένου εμπόρου, αξιοποιεί το ΓΕΜΗ και τα Επιμελητήρια για σειρά διαδικασιών όπως τα Πιστοποιητικά Καταγωγής και απλοποιεί την εξαγωγή προϊόντων διττής χρήσης, σημείωσε.

Κοινός παρονομαστής των προτάσεων, είπε ο υφυπουργός, είναι η απλοποίηση των διαδικασιών και η χρήση της τεχνολογίας για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών.

Ο κ. Μηταράκης προσέθεσε ότι το υπουργείο αναμένει τα σχόλια των συναρμόδιων υπουργείων ώστε να κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Θα προηγηθεί διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς και στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε το μεσημέρι με τον πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλο.

Ρωσικό εμπάργκο

Στην Επιτροπή συζητήθηκε και το θέμα του ρωσικού εμπάργκο.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του, λέγοντας ότι «ειδικά για τα ροδάκινα η προσπάθεια μας να αναζητηθούν εναλλακτικές αγορές έχει ήδη αποδώσει καρπούς», καθώς, όπως είπε, «μέχρι τώρα έχουν εξαχθεί 141.500 τόνοι έναντι 112.000 στο αντίστοιχο διάστημα του 2013».

Το γεγονός αυτό, σημείωσε, «μας δημιουργεί αισιοδοξία και για τα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα που κατευθύνονταν μαζικά στη ρωσική αγορά».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:01 - 01 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.