ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρδούβελης: Εκτός ατζέντας οι μειώσεις φόρων- Στόχος μας να αυξηθεί η αξιοπιστία της χώρας

08:31 - 02 Σεπ 2014 | Οικονομία
Χαρδούβελης: Εκτός ατζέντας οι μειώσεις φόρων- Στόχος μας να αυξηθεί η αξιοπιστία της χώρας
Έτοιμη για το ταγκό με την τρόικα στο Παρίσι δηλώνει η κυβέρνηση, δια στόματος του υπουργού Οικονομικών.

Ειδικότερα, ο κ. Γκ. Χαρδούβελης, μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, ενόψει της συνάντησης με τους δανειστές, την Τρίτη το απόγευμα, στη γαλλική πρωτεύουσα, δήλωσε πως το οικονομικό επιτελείο είναι έτοιμο για τις διαπραγματεύσεις.

 

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι επαφές θα αποτελέσουν πρόδρομο των διαπραγματεύσεων που θα γίνουν στα τέλη Σεπτεμβρίου και επεσήμανε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αυξηθεί η αξιοπιστία της χώρας, γιατί "αν αυξήσουμε την αξιοπιστία μπορούμε να πετύχουμε πολλά".

 

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η συζήτηση θα είναι τεχνική με την τρόικα ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξει συζήτηση για τη μείωση φόρων είπε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να θέσει αυτό το θέμα στη συνάντηση, αν όμως τεθεί το θέμα από την τρόικα θα το συζητήσουμε.

 

Τέλος ο κ. Χαρδούβελης τόνισε πως οι τροποποιήσεις για τον ΕΝΦΙΑ θα κατατεθούν πριν την Παρασκευή στη Βουλή.

 

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν βάζει κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση με την τρόικα. "Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ποιοι είναι οι αντισυμβαλλόμενοι, πρόκειται για στελέχη του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ", σημείωσε. "Μπορούν να μιλήσουν μόνο για το Μνημόνιο, όχι για κάτι περισσότερο, δεν μπορούμε να περιμένουμε απ' αυτούς να αποφασίσουν πολιτικά", επισήμανε.

 

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέκλεισε το ενδεχόμενο να εξεταστούν στο Παρίσι η κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας μετά το 2014 ή να εξεταστούν ζητήματα που άπτονται της βιωσιμότητας του χρέους. Εξήγησε πως τα εν λόγω ζητήματα θα τεθούν επί τάπητος το φθινόπωρο, στο πλαίσιο της αξιολόγησης και μετά την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο για την πρόοδο του προγράμματος στήριξης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.