ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται Ελλάδα η Roland Berger

00:01 - 03 Σεπ 2014 | Οικονομία
Έρχεται Ελλάδα η Roland Berger
Έντονες είναι οι πληροφορίες που κάνουν το γύρο της αγοράς ότι το Γερμανικό think tank ανοίγει γραφεία στη χώρα μας.

Το γύρο της αγοράς κάνουν πληροφορίες ότι μία από τις μεγαλύτερες συμβουλευτικές εταιρείες του κόσμου, η Γερμανική Roland Berger, έρχεται και επισήμως για «δουλειές» στην Ελλάδα, με φόντο τις προκλήσεις που παρουσιάζει η οικονομία, που πλέον βρίσκεται στο μεταίχμιο της ανάκαμψης. Αν και η Γερμανική εταιρεία συμβούλων έχει παρουσία στη χώρα μας διακριτικά, μέσω της συνεργασίας της με την εισηγμένη Ευρωσύμβουλοι, κύκλοι της αγοράς κάνουν λόγο για αυτόνομη κάθοδο, ίδρυση νέας εταιρείας με τον τίτλο Roland Berger Hellas, άνοιγμα γραφείων και βεβαίως προσλήψεις.

 

Σημειωτέον, ότι στελέχη του Γερμανικού think tank αποτελούν εκ των βασικών συμβούλων της Καγκελαρίου Ανγκέλα Μέρκελ, ενώ ο ίδιος οίκος ήταν εκ των πρωτεργατών της προώθησης του σχεδίου Eureka για την αντιμετώπιση του Ελληνικού χρέους το 2011. Σχέδιο, το οποίο, μεταξύ άλλων, προέβλεπε περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 125 δις. ευρώ να περάσουν σε εταιρεία συμμετοχών, προτείνοντας ταυτόχρονα την καταγραφή του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων του κράτους (τράπεζες, ακίνητα, τηλεπικοινωνίες, λιμάνια κτλ.) σε μία δομή (εταιρεία), όπως ακριβώς συνέβη το 1990 στη Γερμανία (μέσω του γερμανικού οργανισμού Treuhandanst ltd) για να ιδιωτικοποιηθούν 8.500 εταιρείες της Ανατολικής Γερμανίας μετά την Ενωση.  Το σχέδιο προέβλεπε την πώληση της εταιρείας συμμετοχών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με τα έσοδα θα επαναγοράζονταν ομόλογα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), μειώνοντας το χρέος σε 88% του ΑΕΠ.

 

 

Σύμφωνα με την αγορά, το αν η Roland Berger εγκατασταθεί στην Ελλάδα θα προκαλέσει συνειρμούς που συνδέονται με τις δύσκολες διαπραγματεύσεις που έχει μπροστά της η κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους, διαδικασία που πρόκειται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο, μετά τα stress tests των τραπεζών.

 

Ερωτηθείς για το θέμα ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωσύμβουλοι κ. Π. Κοκορότσικος, αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που έχει η εταιρεία του με τον Γερμανικό οίκο και πως τον περασμένο Ιούνιο ανανεώθηκε η συνεργασία τους.

 

Σημειώνεται ότι η Roland Berger Strategy Consultants, έχοντας ιδρυθεί στο Μόναχο το 1967, σήμερα δραστηριοποιείται με επιτυχία σε 36 χώρες παγκοσμίως, ανήκει σε περίπου 250 εταίρους ανά την υφήλιο και απασχολεί περίπου 2.700 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο.

 

Σ.K.X.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:42 - 03 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.