ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΒ: Πέντε πυλώνες για το Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης

20:40 - 02 Σεπ 2014 | Οικονομία
ΣΕΒ: Πέντε πυλώνες για το Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης
Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα η διοίκηση του ΣΕΒ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του, στα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναλύοντας τις προτάσεις του ΣΕΒ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Θεόδωρος Φέσσας τόνισε ότι η διαμόρφωση ενός ρεαλιστικού Εθνικού Σχεδίου Ανάπτυξης είναι κεφαλαιώδους σημασίας για το παρόν και το μέλλον της οικονομίας.

Το σχέδιο πρέπει να είναι ευρύτατης αποδοχής και ο ΣΕΒ προτείνει να περιλαμβάνει 5 βασικούς πυλώνες: τη χρηματοδότηση της οικονομίας σε συνάρτηση με τη διαχείριση των "κόκκινων" δανείων, τη φορολογική και τη βιομηχανική πολιτική, την ενίσχυση της απασχόλησης μέσα από ένα νέο κοινωνικό διάλογο, καθώς και την ενεργειακή πολιτική.
Σημειώνεται ότι στη συνάντηση από πλευράς ΣΕΒ συμμετείχαν, επίσης, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος κ. Χάρης Κυριαζής, οι αντιπρόεδροι του ΔΣ κ.κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, Σάκης Καλλιτσάντσης, Νίκος Καραμούζης, ο γενικός γραμματέας του ΔΣ κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης και ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ κ. Άκης Σκέρτσος.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Φέσσας δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως «συμφωνήσαμε ότι χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης το οποίο να βασίζεται σε επενδύσεις και όχι σε κατανάλωση. Η θέση και η άποψη του ΣΕΒ είναι ότι οι επενδύσεις θα έρθουν από τον ιδιωτικό τομέα και έτσι θα δημιουργηθούν διατηρήσιμες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Είπαμε ακόμη ότι είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε προτάσεις που αφορούν στη διαχείριση του δημοσίου χρέους χωρίς να υπάρξει επίπτωση στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και χωρίς να έχουμε συνέπειες στη σταθερότητα, ειδικά στην περιοχή μας.»

Από κει και πέρα, σημείωσε, «θεωρώ ότι σε πολλά θέματα μπορούμε να έχουμε κοινά αποδεκτές λύσεις.»

Ερωτηθείς ποια είναι η θέση του ΣΕΒ σε ό,τι αφορά την επαναφορά του κατώτατου μισθού, ο κ. Φέσσας τόνισε ότι «ο ΣΕΒ ουδέποτε είχε θέσει θέμα κατώτατου μισθού» και προσέθεσε πως «οι επιχειρήσεις του ΣΕΒ πληρώνουν μέσο μισθό πολύ παραπάνω από 751 ευρώ.»

Θεωρούμε, υπογράμμισε, «ότι οι καλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι δίνουν ώθηση στις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται», ενώ σημείωσε ότι στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της δημοσιονομικής πειθαρχίας, «που είναι πολύ ευρύτερο από τον ορισμό του κατώτατου μισθού.»

Σε ό,τι αφορά, τέλος το θέμα της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων, ο κ. Φέσσας ανέφερε ότι «δεν συμφωνήσαμε σε κάτι, δεδομένου ότι δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης μεταξύ ΣΕΒ και πολιτικών κομμάτων. Είναι ένα γενικότερο ζήτημα μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.»

Τελευταία τροποποίηση στις 21:11 - 02 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.