ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eric Schweitzer: Σε εξέλιξη η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

14:22 - 17 Σεπ 2014 | Οικονομία
Eric Schweitzer: Σε εξέλιξη η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας
Οι γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα έχουν φθίνουσα πορεία, αλλά υπάρχουν και καλά νέα ​​για τις ελληνο-γερμανικές οικονομικές σχέσεις, σημειώνει ο Πρόεδρος του γερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου, Eric Schweitzer.

Σε συνέντευξή του στο EurActiv.com, ο Eric Schweitzer, εστιάζοντας στις γερμανικές επενδύσεις στη χώρας μας, δήλωσε πως παρότι αυτές έχουν φθίνουσα πορεία τα τελευταία χρόνια λόγω των επισφαλών οικονομικών συνθηκών, υπάρχουν ορισμένα καλά νέα για τις ελληνογερμανικές οικονομικές σχέσεις και δεν παρέλειψε να τονίσει πως η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Ο πρόεδρος του γερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου παρέθεσε στοιχεία συγκεκριμένης έρευνας του Επιμελητηρίου, σύμφωνα με τα οποία περισσότερες από 160 γερμανικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην παρούσα φάση στην Ελλάδα, απασχολώντας σχεδόν 35.000 άτομα με ετήσια συνολικά έσοδα περίπου 9 δισ. ευρώ, ενώ οι ελληνικές εταιρείες με γερμανική συμμετοχή σχεδίασαν επενδύσεις ύψους 520 εκατ. ευρώ για το διάστημα 2013-2014. Οι ελληνικές εταιρείες, δε, με γερμανική συμμετοχή σχεδίασαν επενδύσεις ύψους 520 εκατ. ευρώ για το διάστημα 2013-2014.

 

schweitzer2

 

«Αυτό δείχνει ότι η αποκατάσταση της ελληνικής οικονομίας προχωρά. Το φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, παρότι σημείωσε καθυστερήσεις, εφαρμόζεται. Η ενέργεια, ο τουρισμός και ο αγροτικός τομέας εμφανίζουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης», τόνισε ο ίδιος.

Στην ερώτηση σχετικά με τις κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα, απάντησε ότι η Κίνα έχει επενδύσει στρατηγικά στη χώρα μας, κάτι που αναδεικνύει την ελκυστικότητα της Ελλάδας ως προορισμού logistics.

 

Αναφορικά με το αν μια κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα θα μπορούσε να ξεπεράσει τα εμπόδια (όπως ανεργία και γραφειοκρατία) που υπάρχουν στην προσέλκυση ξέων επενδύσεων, ο Schweitzer τόνισε πως η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα ως προορισμός επενδύσεων μπορεί να αποκατασταθεί μόνο μέσω μιας σταθερής και προβλέψιμης οικονομικής πολιτικής. Μάλιστα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η πολιτική σταθερότητας και η διατήρηση της μεταρρυθμιστικής πορείας είναι σημαντικές συνθήκες για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Οι πολιτικοί θα πρέπει να μην διατηρούν την ψευδευαίσθηση ότι η ανάπτυξη μπορεί να αγοραστεί μέσω προγραμμάτων δημόσιων δαπανών. Η βιώσιμη τόνωση μπορεί να προκύψει μόνο από τον ιδιωτικό τομέα. Οι καλές συνθήκες επενδύσεων και απασχόλησης το Α και το Ω, από την άποψη αυτή».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.