ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την Πέμπτη το ραντεβού του Χ.Α. με τον FTSE για να αποφύγουμε την υποβάθμιση

00:01 - 18 Σεπ 2014 | Οικονομία
Την Πέμπτη το ραντεβού του Χ.Α. με τον FTSE για να αποφύγουμε την υποβάθμιση
Κρίσιμο ραντεβού, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του «R» έχουν, την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Κ. Μποτόπουλος και η διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών με εκπροσώπους του οίκου FTSE.

H συνάντηση θεωρείται κρίσιμη, τρεις μέρες μετά την υποβάθμιση του Χ.Α. από την S&P και πραγματοποιείται ενόψει της αξιολόγησης της Ελληνικής αγοράς από τον βρετανικό οίκο.  Η προηγούμενη σύσταση του FTSE για το Χ.Α. είναι παραμονή στις ώριμες αγορές, αλλά με την ένδειξη ότι τελεί υπό παρακολούθηση. Από Ελληνικής πλευράς εκφράζεται αισιοδοξία, διότι εξαιτίας της σύστασης του βρετανικού οίκου, στο Χ.Α. υπάρχει ποικιλία κεφαλαίων, δηλαδή και επιθετικών funds που ποντάρουν στις αναδυόμενες αγορές έχοντας ως οδηγό την υποβάθμιση του Χ.Α. από την Morgan Stanley τον Μάιο του ’13, αλλά και πιο μακροπρόθεσμους παίκτες που έχουν ως οδηγό τη σύσταση του FTSE.  

 

agor170914

 

Πάντως, το τρέχον διήμερο η καρδιά του Ελληνικού χρηματιστηρίου χτυπάει στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του 9ου roadshow για τις Ελληνικές μετοχές και την εγχώρια κεφαλαιαγορά.

 

Οι εκπρόσωποι 31 εισηγμένων εταιρειών θα έχουν περίπου 1.030 συναντήσεις με στελέχη 100 διεθνών funds, ενώ περισσότεροι από 160 διαχειριστές κεφαλαίων θα συναντηθούν με τα στελέχη των ελληνικών επιχειρήσεων.

 

JP Morgan, UBS, Capital York, Marathon, Centaurus, East Capital, Wellington, Hermitage Capital, Orange Capital, Millennium, Argonaut, Spinnaker Capital, Stone Lion Capital, Perry Capital και Renaissance AM περιλαμβάνονται στις επενδυτικές φίρμες που θα συναντηθούν με τους εκπροσώπους των ελληνικών εταιρειών.

 

Σήμερα Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν οι περισσότερες συναντήσεις των ξένων θεσμικών με τις 31 ελληνικές εταιρείες, ενώ αύριο στο κτίριο του Bloomberg στο City θα πραγματοποιηθούν και οι ομιλίες του Νότη Μηταράκη, υφυπουργού Ανάπτυξης, του Γιώργου Ζανιά, προέδρου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και του Holger Schmieding, επικεφαλής οικονομολόγου της Berebeng Bank.

 

Σ.Κ.Χ.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:09 - 18 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.