ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ράβε ξήλωνε με τον φόρο του 1 τρισεκατομμυρίου

09:21 - 19 Σεπ 2014 | Οικονομία
Ράβε ξήλωνε με τον φόρο του 1 τρισεκατομμυρίου
Νέο σφάλμα στον ΕΝΦΙΑ για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού.

Ο φόρος ακινήτων που απασχολεί το κοινοβούλιο, τους φοροτεχνικούς και κυρίως τους φορολογούμενους που κατέχουν σύμφωνα με τα στοιχεία περιουσία της τάξης του 1 τρις ευρώ, δεν έχει ακόμη διορθωθεί όπως προκύπτει για την περίπτωση των ενοικιαζομένων δωματίων. Την Πέμπτη έγινε αντιληπτό ότι οι ιδιοκτήτες αυτών θα φορολογούνταν ως φυσικά πρόσωπα με αποτέλεσμα να παρέμβη το Υπουργείο Τουρισμού προς το Υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια να εκδώσει ανακοίνωση «ερμηνείας της διάταξης» σύμφωνα με την οποία, ό,τι προβλέπεται για τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα να «καλύπτει» και τα ενοικιαζόμενα.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού:

 «Μετά από συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζεται ότι, η λογική της διάταξης που προστέθηκε στο νόμο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων με το ψηφισθέν στις 11/9/2014 νομοσχέδιο είναι, οι προβλέψεις που ισχύουν για τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα (ξενοδοχεία) να εφαρμόζονται και στα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα (ενοικιαζόμενα δωμάτια - διαμερίσματα, αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα πλην των τουριστικών επιπλωμένων επαύλεων –βιλών του άρθρου 46 παρ.5 του ν. 4179/2013)».

 

Σε κάθε περίπτωση, ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος που αφορά την πλειονότητα των Ελλήνων καθώς όπως δείχνουν τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών 5,5 εκ κατέχουν κτίσματα και οικόπεδα εντός σχεδίου, 2,8 εκ είναι μικρο-ιδιοκτήτες, 3 εκ φορολογούμενοι διαθέτουν ακίνητα εντός σχεδίου, υψηλής αντικειμενικής αξίας και 492 είναι ιδιοκτήτες ακινήτων αξίας άνω των 5 εκ ευρώ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:28 - 19 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.