ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

X.A.: "Nαι" στην αντίδραση, λέει η αγορά

11:10 - 19 Σεπ 2014 | Οικονομία
X.A.: "Nαι" στην αντίδραση, λέει η αγορά
Χωρίς, ωστόσο, να πείθει. Την ομιλία Χαρδούβελη στο Λονδίνο περιμένους οι επενδυτές. Οι αλλαγές που έρχονται στους δείκτες.

Με ένα deal και άλλο ένα που βρίσκεται σε εξέλιξη, ξεκίνησε η συνεδρίαση της τελευταίας εβδομάδας στο Χ.Α. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έπεσαν οι υπογραφές για την πώληση του Αστέρα της Βουλιαγμένης από το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΕ στην Jermyn Street Real Estate| και πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα εισρεύσουν τα 400 εκατ. ευρώ που είναι το τίμημα, με την Εθνική να εισπράττει σχεδόν τα 300 εκατ. ευρώ. Το δεύτερο deal συνδέεται με την πώληση του Ιπποδρόμου, καθώς ζεστό ενδιαφέρον έχουν επιδείξει δύο εισηγμένες του 25άρη, ο ΟΠΑΠ, ο οποίος ενισχύεται σήμερα στο ταμπλό και η Ιντραλότ, που υποχωρεί ελαφρά.

 

Από εκεί και πέρα οι Ευρωπαϊκές αγορές, μετά τα νέα υψηλά της Wall και το «ΟΧΙ» των Σκοτσέζων στην ανεξαρτησία, ενισχύονται σημαντικά, παρασύροντας και το Χ.Α., αλλά χωρίς αξιώσεις και πειθώ. Η αγορά κατέγραψε μία γρήγορη κίνηση προς τις 1.125 μονάδες, για να επιστρέψει στη συνέχεια, στα επίπεδα των 1.120 μονάδων. Οι αναλυτές κρατούν ότι το χρηματιστήριο απομακρύνεται από τα όρια των 1.100 μονάδων, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί αν δεν υπάρξουν καλά νέα. Νέα που να συνδέονται με το τέρμα της εκλογολογίας, μία συμφωνία για το χρέος και καλά αποτελέσματα των τραπεζών στα stress tests.

 

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι τράπεζες, με τον δείκτη τους πάνω από 2% και κυρίως  οι μετοχές των Πειραιώς, Alpha, Eurobank και Εθνική. Ώθηση, επίσης, στο ταμπλό από τον ΟΠΑΠ και τον ΟΤΕ, με τη ΔΕΗ αμετάβλητη.

 

Σημειώνεται, ότι σήμερα ολοκληρώνεται το roadshow του Χ.Α. στο Λονδίνο, με τους επενδυτές να αναμένουν αργά το μεσημέρι την ομιλία του υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη προς τους fund managers και τους ξένους αναλυτές.    

 

Την ίδια στιγμή, μετά το κλείσιμο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, θα πραγματοποιηθούν οι αλλαγές στους δείκτες, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, κι έτσι η Eurobank θα προστεθεί στον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx Europe 600, o ΟΠΑΠ θα συμπεριληφθεί στον FTSE MPF All-World Index ενώ τα ΕΛΠΕ θα αφαιρεθούν απ' τον FTSE MPF All-World Index, με τη διαπραγμάτευσή τους στους νέους δείκτες να γίνεται κανονικά από τη Δευτέρα.

Τέλος, δεν αποκλείεται σήμερα  να ανακοινωθεί η αξιολόγηση του οίκους FTSE για το Χ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:13 - 19 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.