ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FTSE: Παραμένει στις ώριμες αγορές το Χ.Α., αλλά...

13:12 - 22 Σεπ 2014 | Οικονομία
FTSE: Παραμένει στις ώριμες αγορές το Χ.Α., αλλά...
Παραμένει στις ώριμες αγορές το Χ.Α., αλλά βρίσκεται υπό παρακολούθηση και με πιθανή τη μετακίνησή του στις αναδυόμενες αγορές, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του οίκου FTSE

Η επόμενη αξιολόγηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2015, δηλαδή μετά από ένα χρόνο. Η ανάσα για του διοίκηση του Χ.Α. είναι μεγάλη, αφού πλέον η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά γίνεται πόλος έλξης κεφαλαίων που επενδύουν τόσο στις αναδυόμενες αγορές, μετά την υποβάθμισή της από την Μοrgan Stanley τον Mάιο του 2013, αλλά και αυτών που μπαίνουν στις αναπτυγμένες αγορές.

 

Το Χ.Α. ωστόσο, δεν δείχνει να... συγκινείται από τις εξελίξεις, καθώς υποχωρεί στα επίπεδα των 1.130 μονάδων και με τις συναλλαγές πάνω από τα 40 εκατ. ευρώ. Η επιφυλακτικότητα που υπάρχει τη Δευτέρα στην  αγορά, συνδέεται με την αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Καγκελαρία για συνάντηση με την Ανγκέλα Μέρκελ. Η Ελληνική πλευρά πιέζει για φοροελαφρύνσης και για απόφαση σχετικά με την επιμήκυνση του χρέους. Αν πετύχει αυτή τη συμφωνία ο πρωθυπουργός, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι ακόμα και εκλογές να προκύψουν με αφορμή τη μη εκλογή Προέδρου, η Νέα Δημοκρατία, ίσως να μπορούσε να φέρει τις δημοσκοπήσεις στα ίσια. Οι δημοσκοπήσεις πάντως, που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο, διαβάζονται από τους ξένους, που βλέπουν παρατεταμένη περίοδο αστάθειας στη χώρα μας.  

 

Δείτε εδώ αναλυτικά την έκθεση του FTSE

Τελευταία τροποποίηση στις 13:31 - 22 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.