ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Η Μέρκελ δεν έδωσε κάτι σαφές και οι πωλητές πήραν το πάνω χέρι

15:24 - 23 Σεπ 2014 | Οικονομία
Χ.Α.: Η Μέρκελ δεν έδωσε κάτι σαφές και οι πωλητές πήραν το πάνω χέρι
Η αγορά δεν δείχνει πάντως να συγκινείται ιδιαίτερα, αφού η κυρία Μέρκελ απέφυγε επιμελώς να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας. Η αγορά δείχνει να έχει περιορίσει σχετικά τις αρχικές της απώλειες και κινείται πάλι προς την περιοχή των 1.115 μονάδων.

Ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα της επιμήκυνσης του χρέους και κάποιων φοροελαφρύνσεων, με την Καγκελάριο από την πλευρά της να δηλώνει πολύ ευχαριστημένη από τις δημοσιονομικές επιτυχίες της χώρας μας. Η αγορά δεν δείχνει πάντως να συγκινείται ιδιαίτερα, αφού η κυρία Μέρκελ απέφυγε επιμελώς να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας. Η αγορά δείχνει να έχει περιορίσει σχετικά τις αρχικές της απώλειες και κινείται πάλι προς την περιοχή των 1.115 μονάδων.

 

Εκείνο που σχολιάζουν οι αναλυτές είναι ότι οι επενδυτές θα πρέπει να κάνουν κι άλλο υπομονή, μέχρι τέλος Οκτωβρίου, που θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα των τραπεζικών stress tests. Κάτι που εκφράστηκε από τα πλέον επίσημα χείλη, του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι κάποιες αποφάσεις θα ληφθούν μετά τα τεστ αντοχής, όπως χαρακτηριστικά το θέμα του χρέους. Η αγορά κράτησε επίσης, την επισήμανση του πρωθυπουργού ότι η ανάπτυξη του 2015 στη χώρα μας θα διαμορφωθεί στα επίπεδα του 2,9%. Θυμίζουμε ότι υπάρχουν και εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για ανάπτυξη του χρόνου οριακά πάνω από το 3%. Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η κυβέρνηση περιμένει αποκατάσταση της επενδυτικής ομαλότητας και του επενδυτικού τοπίου στη χώρα μας από τη στιγμή που θα ληφθεί απόφαση για το χρέος, ενδεχομένως πριν από το τέλος του χρόνου.

 

Ο τραπεζικός κλάδος δείχνει να έχει περιορίσει τις αρχικές του απώλειες στις 149 μονάδες, με την Alpha να υποχωρεί στα 0,61 ευρώ, η Πειραιώς αμτάβλητη στο 1,35 ευρώ, η ΕΤΕ, στα 2,35 ευρώ και η Eurobank στα 0,34 ευρώ. Νέες πιέσεις για τον ΟΠΑΠ, στα 11,59 ευρώ, Μυτιληναίος στα 6,46 ευρώ, ΔΕΗ στα 10,53 και ΕΧΑΕ στα 6,83 ευρώ.

 

Σ.K.X.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:03 - 23 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.