ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόγραμμα επιχορήγησης πρόσληψης 5 χιλ ανέργων

12:14 - 01 Οκτ 2014 | Οικονομία
Πρόγραμμα επιχορήγησης πρόσληψης 5 χιλ ανέργων
Νέο επιχορηγούμενο πρόγραμμα απασχόλησης ξεκινά ο ΟΑΕΔ για ηλικίες από 25 – 66 ετών. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 7/10/2014 με την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή. Στόχος είναι η δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr).
Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης είναι η έκδοση κλειδαρίθμου στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ.
Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Στο πρόγραμμα δεν εντάσσονται οι επιχειρήσεις που έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας.
Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι που:


-  Είναι ηλικίας 25 έως 66 ετών, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 26ο έτος και το 67ο έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.

-  Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ 2 και μέχρι την πρόσληψή τους.

-  Έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών ασφάλισης το μήνα. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους δώδεκα μήνες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.