ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Διωγμοί και ιώσεις» δεν ανατρέπουν το καλό κλίμα διαπραγμάτευσης, διαρρέει η κυβέρνηση

19:25 - 01 Οκτ 2014 | Οικονομία
«Διωγμοί και ιώσεις» δεν ανατρέπουν το καλό κλίμα διαπραγμάτευσης, διαρρέει η κυβέρνηση
Μία μέρα μετά τη φημολογία για «εκδίωξη των συμβούλων του Πρωθυπουργού» που ανάγκασε την κυβέρνηση σε σειρά διαψεύσεων, μία ίωση ήλθε και πάλι να ταράξει τα νερά της καθημερινότητας του υπουργείου Οικονομικών.

Κι ενώ η τρόικα έχει εγκατασταθεί από χτες στην οδό νίκης ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης απουσίασε από την πρωινή σύσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης κ. Νίκου Δένδια με την τρόικα στην οποία ήταν παρών ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης.
Οι συνεργάτες του κ. Χαρδούβελη έσπευσαν αμέσως να διαψεύσουν τα περί «διπλωματικής ασθένειας» τονίζοντας ότι ο κ. Χαρδούβελης ταλαιπωρείται με ίωση από την Δευτέρα και το πρωί Τετάρτης είχε υψηλό πυρετό.
Ο υπουργός Οικονομικών ωστόσο πήγε στο γραφείο του λίγο μετά τις 16.00 την Τετάρτη. Στους ίδιους χώρους έγινε η σύσκεψη του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα και στη συνέχεια με τον κ. Αθανασίου.

Πάντως το γενικό κλίμα που επικρατεί σύμφωνα με την κυβέρνηση στις συνομιλίες με την τρόικα είναι καλό. Σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος «πριν από 4 μήνες γίνονταν παράλληλοι μονόλογοι, ενώ τώρα γίνεται διάλογος», κι έφερε ως παράδειγμα το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης, όπου οι εκπρόσωποι της τρόικας ζήτησαν στοιχεία που να δείχνουν ότι το πρόβλημα της μειωμένης κατανάλωσης λύνεται με την μείωση του ΕΦΚ
Το καλό κλίμα οφείλεται στα στοιχεία που παραθέτει η ελληνική πλευρά και όχι στις οδηγίες που έχουν πάρει οι Επικεφαλής της Τρόικας, σημείωσε το ίδιο στέλεχος της κυβέρνησης.

 

Γ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:38 - 01 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.