ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλάζουν τα περιουσιακά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

22:40 - 21 Οκτ 2014 | Οικονομία
Αλλάζουν τα περιουσιακά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης
Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως προκύπτει από τον διορθωμένο φόρο ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), θα λαμβάνεται υπόψη για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης και την οποία υπογράφουν τόσο ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας αλλά και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, οι αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί, αξιολογούνται με βάση την περιουσιακή κατάσταση που είχε ο ενδιαφερόμενος κατά την 1/1/2014.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από την απόφαση, οι ιδιοκτήτες θα έχουν δεύτερη ευκαιρία για το επίδομα θέρμανσης δεδομένου ότι έχουν γίνει πολλά λάθη κατά τη συμπλήρωση του Ε9.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι όποιος χάνει το επίδομα θέρμανσης λόγω λάθους που έχει γίνει στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, θα μπορεί να υποβάλλει δεύτερη αίτηση για τη διεκδίκησή του μετά τη διόρθωση του Ε9.


Η διαδικασία των διορθώσεων, θα ξεκινήσει στις αρχές Νοεμβρίου και κανονική η προθεσμία εκπνέει στο τέλος του μήνα. Ωστόσο, εξετάζεται να δοθεί παράταση.

Την Τετάρτη άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXIS μέσα στις τρεις πρώτες ώρες λειτουργίας της υποβλήθηκαν 9.000 αιτήσεις.

Το επίδομα χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα, και αφορά αγορές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, που πραγματοποιούνται από 15 Οκτωβρίου μέχρι και 30 Απριλίου κάθε έτους. Η σχετική αίτηση υποβάλλεται μέχρι 30 Μαΐου κάθε έτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.