ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύντομα η ρύθμιση των "κόκκινων" δανείων των επιχειρήσεων, εκτιμά ο Ν. Δένδιας

16:48 - 22 Οκτ 2014 | Οικονομία
Σύντομα η ρύθμιση των "κόκκινων" δανείων των επιχειρήσεων, εκτιμά ο Ν. Δένδιας
Την πρόβλεψη ότι αρκετά σύντομα αναμένεται να δοθεί λύση για τα «κόκκινα» δάνεια έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον ρ/σ Real FM, ενώ όπως είπε τα περιθώρια της ρύθμισης θα διευρυνθούν και θα αφορούν 160.000 επιχειρήσεις, οι οποίοι απασχολούν 600 με 700.000 εργαζόμενους.

Ο κ. Δένδιας τόνισε πως η συζήτηση με την τρόικα βρίσκεται σε τελική φάση, όπως είπε οι οφειλές των επιχειρήσεων προς τον ιδιωτικό τομέα αγγίζουν τα 40 δισ. ευρώ, ενώ μαζί με τις οφειλές και προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία αγγίζουν σχεδόν τα 100 δισ. ευρώ.


Ο κ. Δένδιας σημείωσε πως οι επιχειρήσεις αυτές πρέπει να κλείσουν τις εκκρεμότητές τους και με το Δημόσιο, την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και να μπορέσουν να γυρίσουν στην αγορά να παράγουν πλούτο και να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας.


Σε ερώτηση εάν η ρύθμιση πρέπει να είναι ενιαία για ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και τράπεζες ο κ. Δένδιας είπε ότι τα συναρμόδια υπουργεία μαζί με τις τράπεζες και υπό την επιτήρηση της τρόικα «δημιουργούν ένα πλέγμα τέτοιο ώστε η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων δανείων προς τις τράπεζες να επικοινωνεί με τις ρυθμίσεις του Δημοσίου και με τις ρυθμίσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.