ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψάχνει το βήμα του το Χ.Α. - Σούπερ άνοδος πάνω από 5% για την Εθνική

17:49 - 22 Οκτ 2014 | Οικονομία
Ψάχνει το βήμα του το Χ.Α. - Σούπερ άνοδος πάνω από 5% για την Εθνική
Με οριακές απώλειες έκλεισε ο γενικός δείκτης του Χ.Α. στη συνεδρίαση της Τετάρτης, καταγράφοντας οριακές απώλειες 0,14%, στις 993,73 μονάδες και με τζίρο 120,6 εκατ. ευρώ.

Αίσθηση προκάλεσε η άνοδος πάνω από 5% στη μετοχή της Εθνικής, που έκλεισε στα 2,29 ευρώ και με όγκο 13 εκατ. τεμαχίων, αποτέλεσμα της φημολογίας ότι και η Εθνική καταφέρνει να περάσει με επιτυχία τα stress tests, ενώ ενισχύθηκε ταυτόχρονα από το γεγονός ότι προβαίνει στην πώληση ποσοστού 20% στη Finansbank, κίνηση η οποία θα μπορούσε να τις αποφέρει περισσότερα από 600 εκατ. ευρώ.

 

Από εκεί και πέρα, η αγορά ψάχνει να βρει το βήμα της μετά τις έντονες διακυμάνσεις του περασμένου διαστήματος. Το κλίμα στην αγορά αρχίζει να ομαλοποιείται και όλα βαίνουν προς αποκατάσταση με εξαίρεση ίσως, το πολιτικό κλίμα, που χαρακτηρίζεται από μεγάλη αβεβαιότητα. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει ‘σιγουρέψει’ τις 180 ψήφους που απαιτούνται βάσει συντάγματος για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, φέρνει όλο και πιο κοντά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

 

Πάντως, η αγορά έχει στραμμένη την προσοχή της στα stress tests που στους τραπεζίτες ανακοινώνονται αύριο το απόγευμα μετά το κλείσιμο της αγοράς και επισήμως την ερχόμενη Κυριακή. Η αγορά προεξοφλεί ότι δεν αναμένονται κραδασμοί και πως οι τράπεζες θα προβούν άμεσα σε όλες εκείνες τις κινήσεις που να τους επιτρέψουν να πορευθούν χωρίς προβλήματα, σημειώνουν οι αναλυτές.

 

 

Σύμφωνα με τους χρηματιστές, η κατοχύρωση των 1.000 μονάδων είναι θέμα χρόνου να συμβεί, ενώ κρίσιμη είναι η αντίσταση των 1.040 μονάδων, καθώς στα επίπεδα αυτά η αγορά θα αναμετρηθεί με την περιοχή απ’ όπου ξεκίνησε η «κατολίσθηση» που οδήγησε τον δείκτη στα επίπεδα των 850 μονάδων.

 

Η αγορά θα μπορούσε να κλείσει και πάλι με κέρδη, αν ΟΤΕ και ΔΕΗ δεν κατέγραφαν απώλειες στα 9,85 ευρώ και 6,96 ευρώ αντίστοιχα ή αν η Πειραιώς εμφάνιζε καλύτερη επίδοση στο ταμπλό και δεν έκλεινε με πτώση στο 1,22 ευρώ. Εντολές αγορών βγήκαν και πάλι στον όμιλο της Ελλάκτωρ  με τη μετοχή να ενισχύεται καατά 3,35%, στα 2,78 ευρώ, Τιτάν στα 19,90 ευρώ με άνοδο 2,42%, Μυτιληναίος 2,25%, με την Axia Ventures να θεωρεί ότι υπάρχουν περιθώρια ανόδου για τη μετοχή μεγαλύτερα του 70%.  Στα 5,96 ευρώ ενισχύθηκε η ΕΧΑΕ και στα 9,80 ευρώ ο ΟΠΑΠ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.