ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank:Η πολιτική αβεβαιότητα εμποδίζει την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

17:19 - 23 Οκτ 2014 | Οικονομία
Eurobank:Η πολιτική αβεβαιότητα εμποδίζει την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές
Η πολιτική αβεβαιότητα και η δυσμενής διεθνής συγκυρία είναι δύο παράγοντες που εμποδίζουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την επιστροφή της στις αγορές, αναφέρει σε ανάλυσή της η Eurobank.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας, από τη μια πλευρά, η πολιτική αβεβαιότητα μειώνει την αποτελεσματικότητα της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής μέσω της δημιουργίας κλίματος αναξιοπιστίας και από την άλλη η δυσμενής διεθνής συγκυρία αποτελεί τροχοπέδη για την ενίσχυση των εξαγωγών.

 

«Η κυβέρνηση οφείλει να επενδύσει στην ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής και παράλληλα να επιταχύνει την βελτίωση των θεμελιωδών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας, ήτοι ανάπτυξη, δημόσιο χρέος, ανεργία, δημοσιονομική προσαρμογή, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» υπογραμμίζει η Eurobank.

 

Αναλύοντας την υπάρχουσα κατάσταση, οι αναλυτές της επισημαίνουν ότι διαμορφώνονται δύο περιορισμοί στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής οι οποίοι έχουν αρνητικές συνέπειες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.