ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος: Ανεπαρκής η ρύθμιση για τα χρέη – Έχουμε καλύτερη πρόταση

18:47 - 23 Οκτ 2014 | Οικονομία
Τσακαλώτος: Ανεπαρκής η ρύθμιση για τα χρέη – Έχουμε καλύτερη πρόταση
Ανεπαρκή για την επίλυση του προβλήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών, χαρακτηρίζει τη ρύθμιση που κατέθεσε προς ψήφιση η κυβέρνηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖA, Ευκλείδης Τσακαλώτος και υπεραμύνεται των προτάσεων του κόμματος για το θέματα.

Ο κ. Τσακαλώτος, τονίζει ότι με τη νέα ρύθμιση: 

 

- Συνεχίζεται η επιβολή επιτοκίου στο ποσό της οφειλής, ενώ και οι περικοπές στις προσαυξήσεις μειώνονται όσο αυξάνονται οι δόσεις. Με άλλα λόγια, αυτοί που χρειάζονται περισσότερες δόσεις, οι πιο ευάλωτοι σήμερα, θα καταβάλλουν τελικά υψηλότερο ποσό και


- Δεν συνδέεται το ποσό της δόσης με τη δυνατότητα αποπληρωμής του οφειλέτη. Μπορεί έτσι δύο οφειλέτες με διαφορετικό εισόδημα να πληρώνουν το ίδιο ποσό δόσης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Τσακαλώτος η Πρόταση Νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά με καλύτερο τρόπο στο πρόβλημα της υπερχρέωσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, καθώς βασική φιλοσοφία της είναι η σύνδεση των δόσεων με το διαθέσιμο εισόδημα του οφειλέτη, χωρίς την επιβολή επιτοκίου. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα δοθεί σημαντική ανάσα σε όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο, αλλά και θα ενισχυθούν τα δημόσια έσοδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.