ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπεραπόδοση στις τράπεζες, σέρνεται ο δείκτης

16:24 - 24 Οκτ 2014 | Οικονομία
Υπεραπόδοση στις τράπεζες, σέρνεται ο δείκτης
Υπεραποδίδει ο τραπεζικός κλάδος έναντι της υπόλοιπης αγοράς στη συνεδρίαση της Παρασκευής με κέρδη κοντά στο 3% και με τον δείκτη τους πάνω από τις 141 μονάδες, όταν ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ενισχύεται ελάχιστα, στα όρια των 990 μονάδων.

Η άποψη που υπάρχει στην αγορά  και σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, είναι ότι οι Ελληνικές τράπεζες πέρασαν τα δύσκολα.

 

Ακόμα και οι όποιες ανάγκες καταγραφούν σε Εθνική και Πειραιώς θα είναι τέτοιες που καλύπτονται χωρίς μεγάλο κόπο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Εθνική με το τίμημα του Αστέρα, την πώληση του asset management ή την εισαγωγή της ΠΑΝΓΑΙΑ στο Χρηματιστήριο, μπορεί να υπερκαλύψει τα κριτήρια των stress tests. Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθεί και η Eurobank, η οποία θα μπορούσε από την ερχόμενη εβδομάδα να βολιδοσκοπήσει τις αγορές και να εκδώσει νέο ομολογιακό ή να προχωρήσει σε τιτλοποίηση δανείων. Δεν αποκλείεται δε, ακόμα και οι νέοι μέτοχοι να κληθούν να βάλουν χρήματα στην τράπεζα.

 

Εκείνο  που αρέσει στην αγορά είναι ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος για να πραγματοποιηθούν αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών, όχι για να στηρίξουν τους ισολογισμούς τους, αλλά για να αποτινάξουν το Δημόσιο και να επισπεύσουν την έξοδό τους στις αγορές, μειώνοντας ταυτόχρονα την εξάρτησή τους από την ΕΚΤ. Η Δευτέρα αναμένεται ότι θα είναι άλλη μέρα για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, υποστηρίζουν οι παράγοντες της αγοράς.

 

Εντύπωση προκαλεί πάντως στην αγορά ότι οι υπόλοιπες μετοχές του 25άρη καταγράφουν απώλειες και δεν συνέρχονται, όπως φαίνεται, εύκολα από  το sell off της περασμένης εβδομάδας. Πτώση πάνω από 3% για την Τέρνα Ενεργειακή, πάνω από 2% για την Ελλάκτωρ, τη ΔΕΗ, στο 6,63 ευρώ και τον ΟΤΕ, στα 9,66 ευρώ.

 

Μεγάλοι όγκοι καταγράφονται στην Πειραιώς, πάνω από 22 εκατ. τεμάχια, την Eurobank 17,6 εκατ. τεμάχια, ΕΤΕ 10 εκατ. τεμάχια και Alpha με 42 εκατ. τεμάχια.  

 

Σ.Κ.Χ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.