ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκίνησε η προσπάθεια για την τουριστική προβολή της Αμφίπολης

19:57 - 24 Οκτ 2014 | Οικονομία
Ξεκίνησε η προσπάθεια για την τουριστική προβολή της Αμφίπολης
Τις πρωτοβουλίες για την τουριστική προβολή και ανάδειξη της περιοχής της Αμφίπολης, παρουσίασε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που έγινε χτες στις Σέρρες, με τη συμμετοχή και της επικεφαλής της ανασκαφής στην Αμφίπολη, Κατερίνας Περιστέρη.

«Πρόκειται για μια οικουμενικής σημασίας αρχαιολογική ανακάλυψη, στην αξία της οποίας πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζοντας την προσπάθεια της κας Περιστέρη και της ομάδας της», τόνισε ο περιφερειάρχης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

 

Μάλιστα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε ότι στην Περιφέρεια έχει ήδη συσταθεί «ομάδα εργασίας με επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, που ασχολούνται με την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη των υποδομών και την οργανωμένη προβολή της Αμφίπολης».

 

Από την πλευρά της, η κα Περιστέρη ευχαρίστησε την Περιφέρεια, λέγοντας ότι ήταν «η πρώτη που στάθηκε δίπλα μας και στήριξε από την αρχή με όλες τις δυνάμεις της το ανασκαφικό έργο στην Αμφίπολη», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

 

Η επικεφαλής των ανασκαφών στον τύμβο Καστά πρόσθεσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της ΠΚΜ στη μεγάλη προσπάθεια για την τουριστική προβολή της περιοχής, με μοχλό κυρίως το μεγαλοπρεπές μνημείο που ανασκάπτεται στην Αμφίπολη.

 

Να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε τη δημιουργία οργανισμού για την τουριστική προβολή της Π.Ε. Σερρών, στα πρότυπα του αντίστοιχου τουριστικού οργανισμού που λειτουργεί με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και την Πιερία.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:23 - 24 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.