ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Λαυράκι" ή Λάθος;

01:01 - 29 Οκτ 2014 | Οικονομία
Όλη η περί τα οικονομικά ενδιαφερόμενη Αθήνα, σχολείται μέ ένα δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, σχετικά με κάποιον μυστηριώδη κ. Νίκο Μακρή και 180 εκατομμύρια. Μάλλον χωρίς λόγο...

 

Η ιστορία αυτή ή είναι τελικά πολύ απλή.

 

Η εφημερίδα λέει πως οι οικονομικοί εισαγγελείς εξετάζουν εμβάσματα ύψους 180 εκατομ. ευρώ που έφυγαν από την Εθνική τράπεζα την τελευταία τριετία με εντολέα ένα ανύπαρκτο πρόσωπο με το ψευδώνυμο Νίκος Μακρής και ΑΦΜ 03333333. Το πρόσωπο αυτό, με αυτό το ΑΦΜ δεν υπάρχει.

Υπάρχουν όμως τα εμβάσματα που φεύγουν από την εταιρία Moil Coat Trading Co LTD και πηγαίνουν στην εταιρία Tosta Total Oil Tradings στο Λονδίνο.

 

Eδώ αρχίζει το μυστήριο. Διότι αν η εφημερίδα έχει κάνει λάθος δυο γράμματα στα ονόματα των εταιριών,  η υπόθεση είναι απλή. 

 

Και αυτό διότι υπάρχει η εταιρία Moil Coal Trading Co LTD που ανήκει στον όμιλο Μαμιδάκη και στέλνει το έμβασμα, υπάρχει και η εταιρία Totsa Total Oil Trading η οποία είναι θυγατρική της Total και παραλαμβάνει τα χρήματα και η ύπαρξη του κυρίου Μακρή δεν έχει καμμία σημασία πέραν του να καταδείξει οτι υπάρχει μια τρύπα στο σύστημα, δηλαδή οτι ο οποιοσδήποτε χωρίς ταυτότητα μπορεί να στείλει έμβασμα 180 εκατομμυρίων εφόσον είναι εξουσιοδοτημένος έστω και με ψευδές ΑΦΜ να το κάνει.

 

Με λίγα λόγια πρόκειται για μια απλή εμπορική συναλλαγή μεταξύ δυο μεγάλων εταιριών και για ένα λάθος της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ που αναγραμμάτισε τα ονόματα των εταιριών από Moil Coal σε Moil Coat και από Totsa σε Tosta.

 

Σύμφωνα πάντως με πηγές της εταιρίας Moil Coal Trading Co LTD η εταιρία έχει επί 20 χρόνια σημαντικές εμπορικές συναλλαγές με την Totsa της Total.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:42 - 29 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.