ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν υπάρχει καμία απόφαση για μείωση κατώτατου μισθού στο Δημόσιο, διαβεβαιώνει η Χριστοφιλοπούλου

19:00 - 30 Οκτ 2014 | Οικονομία
Δεν υπάρχει καμία απόφαση για μείωση κατώτατου μισθού στο Δημόσιο, διαβεβαιώνει η Χριστοφιλοπούλου
«Δεν υπάρχει καμία απόφαση για μείωση κατώτατου μισθού στο Δημόσιο, και οι σχετικές διαρροές αδικούν την προσπάθεια και την προετοιμασία που γίνεται», ξεκαθάρισε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αlpha 9.89».

«Προετοιμάζεται ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης του μισθολογίου με ουδέτερο δημοσιονομικά τρόπο, ένα σχέδιο που θα άρει τις στρεβλώσεις και θα επιβραβεύει τους υπάλληλους που θα αξιολογούνται θετικά βάσει του νέου, πάγιου και όχι του μεταβατικού συστήματος αξιολόγησης που ισχύει τώρα. Είναι αναγκαίο να αμειφθούν με τον ίδιο τρόπο υπάλληλοι της ίδιας κατηγορίας ανεξαρτήτως του φορέα στον οποίο υπηρετούν. Επίσης πρέπει να ξαναδούμε με δίκαιο τρόπο μεγάλες «οικογένειες» υπαλλήλων όπως οι εκπαιδευτικοί και το νοσηλευτικό προσωπικό οι οποίες κατά τη γνώμη μου υποαμείβονται», πρόσθεσε η κα Χριστοφιλοπούλου.

 

Όσον αφορά στις απολύσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί η χώρα, η υφυπουργός Εργασίας τόνισε πως «έχει προσεγγιστεί κατά πολύ ο δεσμευτικός στόχος των απολύσεων που απορρέει από τις δεσμεύσεις της χώρας και βρισκόμαστε στα τελευταία βήματα. Το υπόλοιπο των απολύσεων για το 2014 θεωρούμε ότι μπορεί να καλυφθεί από τις εξόδους από το Δημόσιο λόγω πλαστών δικαιολογητικών και σοβαρών πειθαρχικών παραπτωμάτων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αναζητούμε πλαστά εκεί που δεν υπάρχουν».

 

Η κα Χριστοφιλοπούλου σχολίασε ότι η εφαρμογή των νέων Οργανογραμμάτων είναι μια μεταρρύθμιση με θετικές προεκτάσεις για τον πολίτη και για την εσωτερική διοίκηση καθώς ο περιορισμός κατά 40% των διευθύνσεων και γενικών διευθύνσεων θα έχει μεν ένα δημοσιονομικό όφελος της τάξης των 11 δισ. ευρώ. Παράλληλα, θα οδηγήσει το 70% του προσωπικού στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, τόνισε η υφυπουργός.

 

Σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, η κα. Χριστοφιλοπούλου επισήμανε πως « δεν υφίσταται ανάγκη περαιτέρω αλλαγής του πλαισίου των εργατικών σχέσεων καθώς έχουν καταστρατηγηθεί ήδη πολλά εργασιακά δικαιώματα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.