ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΤΕ προς Εμπόρους: Λάθος η προσφυγή στο ΣτΕ για την ακύρωση του «Κυριακάτικου ανοίγματος»

00:36 - 01 Νοε 2014 | Οικονομία
ΣΕΤΕ προς Εμπόρους: Λάθος η προσφυγή στο ΣτΕ για την ακύρωση του «Κυριακάτικου ανοίγματος»
Με επιστολή του προς τον Βασίλη Κορκίδη Πρόεδρο ΕΣΕΕ ο Ανδρέας Ανδρεάδης πρόεδρος του ΣΕΤΕ χαρακτηρίζει άστοχη την κίνηση της ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ να προσφύγουν μονομερώς στο ΣτΕ γα ακύρωση της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Τονίζει, επίσης, ότι «δεν νοείται καμία προσπάθεια δημιουργίας τουρισμού πόλεων, χωρίς τα μουσεία και τα καταστήματα ανοικτά όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Σε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή χώρα, όπως η Ελλάδα, είναι απαραίτητο οι τουρίστες να μπορούν να βρουν όλες τις υπηρεσίες που επιθυμούν σε λειτουργία, μεταξύ των οποίων, ιδιαίτερης σημασίας και ουσίας είναι και οι δυνατότητες αγορών σε εμπορικά καταστήματα».

Επίσης, ο κ. Ανδρεάδης σημειώνει πάγια θέση του ΣΕΤΕ είναι η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και αλλού. «Αυτή η εξέλιξη θα είναι προς το συμφέρον ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα ωφεληθούν από την μεγάλη αύξηση των τουριστών στην χώρα μας» τονίζει και καταλήγει καλώντας σε διάλογο: «Είναι αλήθεια ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν υπήρξε ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των Κοινωνικών Εταίρων, γεγονός που μας θλίβει. Όπως επίσης μας λυπεί το γεγονός ότι η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ πρώτες, μονομερώς και χωρίς να ενημερώσουν του υπόλοιπους Κοινωνικούς Εταίρους, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με την υπουργική απόφαση του πιλοτικού προγράμματος του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές.

Από την πλευρά μας, καλούμε όλους τους Κοινωνικούς Εταίρους να ξεκινήσουν άμεσα έναν ουσιαστικό, πολύπλευρο και παραγωγικό διάλογο στο σημαντικό αυτό θέμα, για το καλό της χώρας, της ανάπτυξης και της ελευθερίας της αγοράς.»

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.