Η εκτίμησή του για τη συγκεκριμένη περίοδο, ωστόσο, κάθε άλλο παρά από αισιόδοξη είναι, καθώς όπως μας είπε τέλος της χρονιάς σημαίνει νέες δόσεις στα διάφορα χαράτσια και φόρους που πλήττουν τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, όπως ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορία κ.λπ. Κατάσταση που επιβαρύνεται και από τις εξαγγελίες για νέες μειώσεις στις συντάξεις από 1/1/2015. Με τέτοια κουρέματα, αναρωτιέται φωναχτά ο κ. Γ. Καββαθάς ποιος έχει τη διάθεση για αγορές, ακόμη και όταν αυτές αφορούν την περίοδο των Χριστουγέννων.
Εφθασε λοιπόν η ώρα κατά τον ίδιο να αλλάξει η κυβέρνηση την σκληρή της οικονομική πολιτική όσον αφορά τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αν θέλει να βάλει φρένο στα πολυάριθμα λουκέτα που συμβαίνουν στην αγορά και τα οποία από το 2008 μέχρι σήμερα έφθασαν αισίως τα 230.000 επιχειρήσεις, ενώ τις περισσότερες πληγές έχουν δεχτεί ο κλάδος των κατασκευών, της μεταποίησης και του χονδρικού-λιανικού εμπορίου.
Η κυβέρνηση προφανώς κατά τον ίδιο δεν έχει καταλάβει ότι οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν το 85% της απασχόλησης στην Ελλάδα και αντιστοιχούν στο 77% της προστιθέμενης αξίας.
Δέσποινα Καραγιαννοπούλου