ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναμένει στο... ακουστικό του το Χ.Α.

18:46 - 20 Νοε 2014 | Οικονομία
Αναμένει στο... ακουστικό του το Χ.Α.
Εν αναμονή της τηλεδιάσκεψης του ΥΠΟΙΚ με την τρόικα η αγορά. Τα νέα πολιτικά σενάρια.

Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον γενικό δείκτη του Χ.Α. με συνολικά κέρδη κοντά στο 9%, αλλά με τις συναλλαγές να μην… βοηθούν. Μόλις 75,3 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο συνολικός τζίρος στην αγορά, που σημαίνει ότι οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί και κουμπωμένοι για τη συνέχεια. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά κατά τη σημερινή συνεδρίαση οι εναλλαγές προσήμου ήταν διαρκείς και συνεχείς, με τους αγοραστές να μαζεύουν την προσφορά που έβγαινε, καθώς η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι το κυρίαρχο ζητούμενο στην αγορά.

 

Η προσοχή της αγοράς είναι στραμμένη σήμερα το απόγευμα στην τηλεδιάσκεψη του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα. Αναμένεται η απάντηση των δανειστών για το χρόνο επιστροφής τους στην Αθήνα, δεδομένου ότι η Ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίθηκε και απάντησε στα προαπαιτούμενα της τρόικα στη διορία των 48 ωρών που είχε θέσει. Από εκεί και πέρα υπάρχουν μεγάλες ζυμώσεις στην πολιτική κονίστρα.

 

Η άνοδος της αγοράς τις τελευταίες μέρες στηρίχθηκε στα σενάρια συνεννόησης Τσίπρα – Σαμαρά. Κάποιες άλλες πληροφορίες που κάνουν το γύρο των δημοσιογραφικών γραφείων αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει ήδη εξασφαλίσει τους 180 βουλευτές που απαιτούνται για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, κάτι που ερμηνεύεται από την εμμονή της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές, στη στιγμή που ένας – ένας ανεξάρτητοι βουλευτές ή βουλευτές σε άλλα κόμματα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να δώσουν τη ψήφο τους.

 

Ισχυρή αντίδραση βγήκε σήμερα στην Ελλάκτωρ που έκλεισε με σούπερ κέρδη 9,43%, στα 2,67 ευρώ, με χαμηλό έτους τα 2,05 ευρώ. Ισχυρή αντίδραση και για τη ΓΕΚ/Τέρνα  που έκλεισε στα 2,36 ευρώ και με χαμηλό το 1,92 ευρώ. Από τα 2,03 ευρώ που ήταν τα χαμηλά της για φέτος, η Βιοχάλκο έκλεισε την Πέμπτη με κέρδη 3,18%, στα 2,27 ευρώ, στο 1,13 ενισχύθηκε η Ιντραλότ με χαμηλό σχεδόν το 1 ευρώ. Επίσης κέρδη για την ΕΥΔΑΠ, στα 6,81 ευρώ και την Τέρνα Ενεργειακή, στα 2,8 ευρώ. Θετικό πρόσημο για τον ΟΤΕ στα 9,26 ευρώ και περιορισμός των αρχικών κερδών για ΕΛΠΕ και Motor Oil. Από τις τράπεζες ενισχύθηκε μόνο η Πειραιώς, στο 1,20 ευρώ, αμετάβλητη στο 0,53 η Alpha και μικρές απώλειεςγια Εθνική και Eurobank. 

Στ.Κ.Χαρίτος

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.