ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες απώλειες για το Χ.Α. - Πέρασαν τα πακέτα της HOL στην Vodafone

17:30 - 25 Νοε 2014 | Οικονομία
Νέες απώλειες για το Χ.Α. - Πέρασαν τα πακέτα της HOL στην Vodafone
Διευρύνονται οι απώλειες στο Χρηματιστήριο, σε μία συνεδρίαση χωρίς τζίρο και ενδιαφέρον, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο Παρίσι. Ο γενικός δείκτης, παρά τη κίνηση προς τις 994 μονάδες, «γύρισε» πτωτικά, καθώς δεν υπάρχει η δυναμική εκείνη για να αναστραφεί το κλίμα καχυποψίας και επιφυλακτικότητας.

 

 

Όχι μόνο η αγορά, αλλά και η ίδια η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα για την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Σημειώνεται ότι δεν έκαναν πίσω οι δανειστές και ζήτησαν από την κυβέρνηση να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σημειώνουν οι χρηματιστές, παραπέμποντας στις παρασκηνιακές διεργασίες του Μεγάρου Μαξίμου με τα πραγματικά «αφεντικά» της τρόικα, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία όσο γίνεται πιο γρήγορα.

 

Ο γενικός δείκτης υποχωρεί στα όρια των 970 μονάδων, με την επόμενη στήριξη να βγαίνει περίπου 20 μονάδες πιο κάτω. Αν κάτι δεν πάει καλά στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – δανειστών, το πτωτικό σενάριο ή τέλος πάντων ένας νέος κύκλος πτώση στην αγορά είναι το επικρατέστερο σενάριο σημειώνουν οι αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούν ότι υπάρχει ένα μικρό κενό στα χαμηλά του περασμένου Οκτωβρίου.

 

Αν όλα πάνε κατ’ ευχή, η αγορά της Αθήνας θα μπορούσε να δει κίνηση μέχρι τις 1.040 μονάδες ως το τέλος του χρόνου. Επίσης, θα μπορούσε να δει βελτίωση της συναλλακτικής δραστηριότητα, αφού μία συμφωνία με τους δανειστές θα ενδυνάμωνε την προσπάθεια της κυβέρνησης για να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές που χρειάζονται για να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

 

 Μεγάλες απώλειες σχεδόν κατά 3% δέχεται ο τραπεζικός κλάδος, με την Πειραιώς να υποχωρεί στο 1,17 ευρώ, η Eurobank στα 0,27η Εθνική στο 1,93 και η Alpha κάτω από τα 55 λεπτά. Και πάλι πιέσεις στην ΕΧΑΕ που κατρακυλά στα 5,8 ευρώ, στα 6,39 υποχωρεί η ΔΕΗ, στα 9,74 ευρώ ο ΟΠΑΠ και κάτω από τα 10 ευρώ ο ΟΤΕ. Οι συναλλαγές ξεπέρασαν τα 104 εκατ. ευρώ, καθώς τα 62,5 εκατ. ευρώ προέρχονται από την HOL, αφού πέρασαν τα πακέτα στην Vodafone. 

 

Σ.Κ.Χ.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:33 - 25 Νοε 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.