ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βουτιά 2,2 % για το αργό που έπιασε χαμηλό τετραετίας

00:08 - 26 Νοε 2014 | Οικονομία
Βουτιά 2,2 % για το αργό που έπιασε χαμηλό τετραετίας
Σημαντική πτώση 2,2% σημείωσε η τιμή του αργού την Τρίτη διολισθαίνοντας σε χαμηλό τεσσάρων ετών, καθώς ενισχύεται η νευρικότητα ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του ΟΠΕΚ την Πέμπτη για τα επίπεδα παραγωγής.

Η τιμή επηρεάστηκε και άρχισε την πτώση, μετά την ανακοίνωση της Βενεζουέλας ότι η συνάντηση με αξιωματούχους της Ρωσίας, του Μεξικό και της Σαουδικής Αραβίας δεν οδήγησε σε συμφωνία για μείωση της παραγωγής.


Όπως μεταδίδει το Reuters, ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Ραφαέλ Ραμίρεζ ανέφερε πως οι τέσσερις χώρες συμφώνησαν ότι η πτώση των τιμών του πετρελαίου κάτω από τα $80 το βαρέλι δεν είναι κάτι θετικό αλλά δεν κατέληξαν σε κάποια συγκεκριμένη πρόταση για την στήριξη των τιμών.


Ορισμένα μέλη του ΟΠΕΚ φέρεται να επιλέγουν στάση αναμονής, ενώ κάποια άλλα, όπως η Βενεζουέλα, εκτιμούν ότι μια μείωση της παραγωγής θα αναχαιτίσει τις πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου. Η Σουηδική Αραβία θα επιλέξει πιθανότατα να διατηρηθεί αμετάβλητο το ανώτατο όριο. Οι αντιθέσεις  θα τεθούν επί τάπητος στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ την Πέμπτη. Μέχρι τότε η αβεβαιότητα θα δημιουργεί συνθήκες πίεσης στην τιμή του αργού.


Την Τρίτη το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου έχασε 1,69 δολ. ή 2,2% κλείνοντας στα 74,09 δολ. το βαρέλι. Την ίδια ώρα, το συμβόλαιο Brent παράδοσης Δεκεμβρίου στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου κατέγραψε απώλειες 1,52 δολάρια ή 1,9% στα 78,16 δολάρια.


Με μικρές απώλειες κινήθηκε και o χρυσός με τους επενδυτές να στρέφονται σε περισσότερο προσοδοφόρες τοποθετήσεις εν μέσω ευφορίας στις αγορές μετοχών.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του χρυσού σημείωσαν απώλειες της τάξεως του 0,3% κλείνοντας στα 1.192,50 δολάρια ανά ουγγιά.

Τελευταία τροποποίηση στις 02:26 - 26 Νοε 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.