ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο ρυθμό της φημολογίας που προέρχεται από το Παρίσι κινείται η αγορά

16:10 - 26 Νοε 2014 | Οικονομία
Στο ρυθμό της φημολογίας που προέρχεται από το Παρίσι κινείται η αγορά
Και βεβαίως, τις επαφές του ΣΥΡΙΖΑ με τα hedge funds στο Λονδίνο.

Ανάλογα με το ρυθμό των πληροφοριών που προέρχονται από  το Παρίσι, κινείται αναλόγως και η αγορά. Ο γενικός δείκτης πραγματοποίησε κινήση προς τις 975 μονάδες και με κέρδη κοντά στη μία ποσοστιαία μονάδα, μετά τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει συμφωνία.

 

Οι αντίθετες φήμες που βγήκαν στη συνέχεια και έκαναν το γύρο της αγοράς, περί αποχώρησης της ΕΚΤ και του ΔΝΤ από τις διαπραγματεύσεις, είχαν σαν συνέπεια την επιστροφή του δείκτη στις 960 μονάδες. Οι συναλλαγές πάντως, δεν έχουν καμία σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση. Είναι εμφανώς αυξημένες με τον τζίρο να προσεγγίζει τα 60 εκατ. ευρώ και με ορατά τα ενδεχόμενα α) ενός bear trap για εκείνους που προεξόφλησαν τη συμφωνία και β) καθαρού και αμείλικτου trading από τα χαμηλά στα ψηλά της αγοράς την Τετάρτη, με γρήγορες κινήσεις. Από εκεί και πέρα, η αγορά έχει στα υπ’ όψη της και τις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά τις επαφές τους με τα hedge funds στο Λονδίνο. Το συμπέρασμα που βγαίνει από εκεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «R», είναι ότι τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων των τραπεζών, αλλά όχι στις τρέχουσες τιμές. Δηλαδή, σε τιμές πάνω από τις αρχικές διαπραγμάτευσης των warrants. Με τέτοια εικόνα αγοράς όμως, είναι λίγο… δύσκολο!

 

Δεν μπορεί πάντως, να περάσει απαρατήρητη η κίνηση που για δεύτερη μέρα λαμβάνει χώρα στην Motor Oil με το χαρτί στα 6,66 ευρώ, το +4,35% της Πειραιώς, με τους επενδυτές να επιβραβεύουν την ειλικρίνεια του management σχετικά με τις προβλέψεις που σχημάτισε στα αποτελέσματα 9μήνου, την αντίδραση της ΕΧΑΕ στα 5,76 ευρώ και την σταθερότητα των τιμών σε ΜΕΤΚΑ και Μυτιληναίο, μετά τα θεαματικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου. Απώλειες για Εθνική και Alpha, στο 1,86 και 0,536 ευρώ αντίστοιχα.  

 

Σ.K.X.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.