ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ΔΝΤ δεν ενδιαφέρεται για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα, αναφέρει ο Γκ. Χαρδούβελης

15:42 - 27 Νοε 2014 | Οικονομία
Το ΔΝΤ δεν ενδιαφέρεται για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα, αναφέρει ο Γκ. Χαρδούβελης
Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών, με δελτίο Τύπου του, ότι ο υπουργός Οικονομικών σε συζήτηση του με βουλευτές στη Βουλή έκανε αναφορά σε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, όπως αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα νωρίτερα. Ωστόσο, το υπουργείο επιβεβαίωσε ότι ο Γκ. Χαρδούβελης ανέφερε ότι το ΔΝΤ δεν ενδιαφέρεται για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χαρδούβελης, σε συνομιλία του νωρίτερα στη Βουλή με βουλευτές, οι οποίοι τον ρώτησαν πώς πήγε η διαπραγμάτευση με την τρόικα στο Παρίσι, απάντησε:


«Το πιο σκληρό και αδιάλλακτο ήταν το Ταμείο (σ.σ. αναφέρεται στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο). Δεν κάνουν βήμα πίσω και δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι στην εξουσία και αν θα έχουμε εκλογές το Μάρτιο», ενώ πρόσθεσε: «Μπορεί να έχουμε ολοκληρώσει το 99% των δεσμεύσεών μας, όμως αυτοί θέλουν και το 1%!».


Μάλιστα, λίγα λεπτά πριν την μετάβασή του στην Βουλή, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Γκίκας Χαρδούβελης, όπως και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επιβεβαίωσαν το ενδεχόμενο επιμήκυνσης - παράτασης του υπάρχοντος προγράμματος και μετά την 31η Δεκεμβρίου και επιχείρησαν να αποδώσουν την εξέλιξη αυτή, εάν επιβεβαιωθεί, σε τεχνικούς λόγους.


Εξερχόμενος του Μαξίμου, ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε: «Καλά πήγε (σ.σ. αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι). Υπήρξε πρόοδος. Δεν κλείσαμε τα θέματα, συνεχίζουμε».


Σε σχέση με την παράταση του προγράμματος ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε πως «Μπορεί να υπάρξει παράταση για μικρό διάστημα για τεχνικούς λόγους»

Ο Υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην επιτροπή που εξετάζει το κείμενο του προυπολογισμού για το 2015, παραδέχτηκε ότι η   διαπραγμάτευση πράγματι είναι σκληρή.


«Ζούμε δύσκολες στιγμές», είπε, επιχειρώντας πάντως να καθησυχάσει τους παρευρισκόμενους βουλευτές ότι με τον προϋπολογισμό του 2015 η ελληνική οικονομία θα αλλάξει σελίδα και τα δύσκολα χρόνια θα μείνουν σταδιακά πίσω μας.

«Η χώρα δεν θα ξανακυλήσει στην αβεβαιότητα.  Δουλεύουμε σε μία σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές για να αποφύγουμε την αβεβαιότητα», συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι υπάρχει πρόοδος και συμφωνία σε μία σειρά από θέματα και τώρα επιχειρούν να κλείσουν τις εκκρεμότητες.


«Υποστηρίζουμε τις θέσεις μας με πλήρη και τεκμηριωμένα επιχειρήματα για να κλείσει η αξιολόγηση», είπε, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι θα πετύχουμε και η διαπραγμάτευση θα κλείσει με μικρότερα βάρη και περισσότερη προοπτική.


Απαντώντας δε στα περί μη ενημέρωσης για τη διαπραγμάτευση, υποστήριξε ότι «σε μία διαπραγμάτευση , όταν είσαι στη μέση δεν θες να πεις πού είσαι εσύ και πού οι άλλοι. Δεν θες να φανερώσεις τη στρατηγική σου», κάτι που κάνουν από την πλευρά τους και οι δανειστές μας. Επανέλαβε πάντως τα περί σκληρής διαπραγμάτευσης, σημειώνοντας ότι «το ότι καθίσαμε ως τις τεσσεράμιση το πρωί στο Παρίσι και πιέσαμε, είναι ενδεικτικό του τι συμβαίνει».

Τελευταία τροποποίηση στις 20:21 - 27 Νοε 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.