ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοκκίνησε το ταμπλό, ακόμα και οι ξένοι δεν κατανοούν τη στάση της τρόικα

16:52 - 27 Νοε 2014 | Οικονομία
Κοκκίνησε το ταμπλό, ακόμα και οι ξένοι δεν κατανοούν τη στάση της τρόικα
To αγκάθι του δημοσιονομικού κενού, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με την παρεπόμενη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος το προηγούμενο τριήμερο εκτέθηκε ανεπανόρθωτα με τις θέσεις του για την οικονομικά στο Λονδίνο, είναι οι λόγοι για τη νέα μεγάλη πτώση της αγοράς.

Πτώση, η οποία δεν γίνεται προς το παρόν με μεγάλους όγκους που σημαίνει ότι τη ζημιά κάνουν λίγοι πωλητές και η πλειονότητα απέχει. Τουλάχιστον, δεν αγοράζει. Η εμμονή των ξένων για σκληρά μέτρα προς την Ελλάδα έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους των ξένων επενδυτών.

 

Ειδικά την περίοδο που η χώρα φαίνεται ότι αφήνει πίσω της την ύφεση. Που σημαίνει ότι τα όποια μέτρα κληθεί να λάβει η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι διορθωτικά και προς την κατεύθυνση βελτίωσης των δημοσιονομικών μεγεθών, χωρίς όμως, να υπονομευθεί η ανάπτυξη. Σύμφωνα με την αγορά, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα έχει σχέση με την έλλειψη εμπιστοσύνης των δανειστών. Οπότε, θέλουν από χθες μάλιστα, να δεσμεύσουν την όποια κυβέρνηση ότι θα μείνει στο πρόγραμμα, στο όποιο πρόγραμμα από την αρχή του χρόνου.

 

Όλο αυτό το κλίμα έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την αγορά, που γκρεμίζεται με μικρό τζίρο πάνω από 3%, κάτω από τις 950 μονάδες. Η τεχνική ανάλυση δε, δεν θέλει κλείσιμο με τίποτα κάτω από τις 940 μονάδες, που σημαίνει ότι ανοίγει ο ασκός του αιόλου για τα προηγούμενα χαμηλά των 850 μονάδων.

 

Κάθετες απώλειες πάνω από 8% καταγράφει η μετοχή της Ελλάκτωρ, που υποχωρεί στα 2,35 ευρώ, 6,3% η Τέρνα Ενεργειακή, στα 2,53 ευρώ και 5,71% η ΓΕΚ/Τέρνα, στα 2,31 ευρώ. Πάνω από 5% οι απώλειες για την MIG και πάνω από 65 για την ΕΧΑΕ, χάνοντας σχεδόν, όσα κέρδισαν τις προηγούμενες μέρες. Πιέσεις και για τον Μυτιληναίο, πάνω από 5%, πάνω από 4,5% υποχωρεί η ΔΕΗ και 4% τα ΕΛΠΕ πτώση άνω του 35 για την Alpha και πάνω από 2,5% για την Εθνική. Στο κόκκινο επίσης ΟΤΕ και ΟΠΑΠ. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι μετοχές του 25άρη είναι αρνητικές στο σύνολό τους. 

 

Σ.Κ.Χ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.