ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναγνωρίσει τον διαγωνισμό για τα περιφερειακά αεροδρόμια

17:22 - 28 Νοε 2014 | Οικονομία
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναγνωρίσει τον διαγωνισμό για τα περιφερειακά αεροδρόμια
Στην ακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας προτίθεται να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον έρθει στην εξουσία, δήλωσε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ευγενία Ουζουνίδου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής και Εμπορίου της Βουλής για την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, «Ρυθμίσεις Θεμάτων Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Δημόσιων Έργων».

Η κα Ουζουνίδου τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, οι προσφορές του οποίου ανοίχθηκαν πριν λίγες μέρες.

Απαντώντας, ο κ. Χρυσοχοϊδης σχολίασε ότι δεν αποτελεί καλό σήμα για την χώρα να λέει η αντιπολίτευση πως δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα ενός διαγωνισμού, από τη στιγμή που αυτός είναι σύννομος και έγινε με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι μεγάλα περιφερειακά αεροδρόμια έχουν ανάγκη από επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ, καθώς έχουν μεγάλες ελλείψεις και απαιτούν πρόσθετες υποδομές οι οποίες μπορούν να χρηματοδοτηθούν από την ιδιωτικοποίηση τους.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι τα έσοδα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας είναι της τάξης των 160 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως και τα έξοδά της περίπου 150, οπότε δεν υπάρχουν κονδύλια για να χρηματοδοτήσουν τις επενδύσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.