ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εγκρίθηκε (και τυπικά) η δίμηνη τεχνική παράταση του προγράμματος

19:36 - 19 Δεκ 2014 | Οικονομία
Εγκρίθηκε (και τυπικά) η δίμηνη τεχνική παράταση του προγράμματος
Το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) αποφάσισε την Παρασκευή να χορηγήσει τεχνική παράταση δύο μηνών στο δεύτερο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδος που χρηματοδοτείται από το EFSF.

Στο πλαίσιο της επίσημης ανακοίνωσης της δίμηνη παράτασης του ελληνικού προγράμματος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι «Οι Έλληνες έχουν σημειώσει τεράστια πρόοδο στο να θέσουν την οικονομία τους σε υγιέστερες βάσεις, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις».

Έτσι, αντί να εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου 2014 το πρόγραμμα του EFSF θα εκπνεύσει στις 28 Φεβρουαρίου 2015. Η απόφαση ελήφθη κατόπιν αιτήματος από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

«Με την επέκταση του προγράμματος του EFSF και την προοπτική της στήριξης του ESM ακολούθως, υφίστανται οι συνθήκες για την οδηγηθεί η Ελλάδα προς την πλήρη οικονομική ανάκαμψη και την πλήρη πρόσβαση στις αγορές» ανέφερε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.