ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΗ: Απόφαση για Γενική Συνέλευση

15:17 - 22 Δεκ 2014 | Οικονομία
ΔΕΗ: Απόφαση για Γενική Συνέλευση
Η λήψη οριστικής απόφασης για τα βιομηχανικά τιμολόγια υψηλής τάσης που θα ισχύσουν το 2015 παραπέμπεται σε νέα συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης.

Να υπενθυμιστεί ότι η γενική συνέλευση της ΔΕΗ είχε αποφασίσει, τον Φεβρουάριο, εκπτώσεις στα βιομηχανικά τιμολόγια υψηλής τάσης λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην οικονομία, με ισχύ για ένα συν ένα χρόνο (δηλαδή 2014 και 2015). Η σημερινή συνέλευση είχε ως αντικείμενο, μεταξύ άλλων, τη λήψη απόφασης για την παράταση ισχύος των μειωμένων τιμολογίων για το 2015.

Η θέση του Δημοσίου, που είναι ο πλειοψηφών μέτοχος στη ΔΕΗ, ήταν να επανεξεταστούν τα τιμολόγια στη διάρκεια του έτους εφόσον ληφθούν υπ’ όψιν οι εξελίξεις σχετικά με τις δημοπρασίες ενέργειας από τη ΔΕΗ, το κόστος των Αποδεικτικών Διαθεσιμότητας Ισχύος (ΑΔΙ), τη διακοψιμότητα και την αντιστάθμιση του κόστους εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα. Πρόκειται για μέτρα που επηρεάζουν άμεσα το κόστος ηλεκτροπαραγωγής και τα βιομηχανικά τιμολόγια καθώς για μεν τα ΑΔΙ αναμένεται περιορισμός του ύψους τους κάτω και από το 50 % του σημερινού, η διακοψιμότητα θα οδηγήσει επίσης σε εκπτώσεις με αντάλλαγμα τη μείωση ή διακοπή της παροχής ενέργειας στις μεγάλες βιομηχανίες σε περιόδους αιχμής, ενώ η αντιστάθμιση έχει ήδη εγκριθεί.

Έως ότου ξεκαθαριστεί το τοπίο με τα θέματα αυτά, που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης και με την τρόικα, θα παραμείνουν τα ισχύοντα τιμολόγια και θα ακολουθήσει νέα γενική συνέλευση με νέα εισήγηση της ΔΕΗ ως προς τη διαμόρφωση των τιμολογίων.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:08 - 22 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.