ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διακυμάνσεις ασανσέρ

16:30 - 22 Δεκ 2014 | Οικονομία
Διακυμάνσεις ασανσέρ
Δεν κράτησε τα κέρδη του 2,39% ο γενικός δείκτης του Χ.Α., με την κίνηση προς τις 883 μονάδες με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν πωλήσεις που οδήγησαν τον δείκτη χαμηλότερα στις 856 μονάδες.

Το εύρος διακύμανσης είναι μικρό, μόλις 3,10% και η προσοχή της αγοράς είναι στραμμένη στην αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή. Θεαματικές κινήσεις στην αγορά δεν γίνονται αν και η αγορά πάντως, δείχνει ότι έχει σταθεροποιηθεί στην περιοχή των 850 μονάδων. Τα όποια ανοδικά… σκιρτήματα πάντως, δεν παύουν να είναι επίφοβα για τους ιδιώτες επενδυτές, τονίζουν οι αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούν ότι καλό θα ήταν οι επενδυτές και ειδικά εκείνοι που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία σχετικά με το… σπορ, να μείνουν εκτός. Οι αξίες θεωρούνται ελκυστικές κάτι που καταδεικνύεται από την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να παρασύρεται ανοδικά και το Χ.Α.  

Η Deutsche Bank στρέφει τώρα την προσοχή της στις επόμενες δύο κρίσιμες ψηφοφορίες για την προεδρική εκλογή, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 23 Δεκεμβρίου και στις 29 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.

Εάν κατά την τρίτη ψηφοφορία, η ελληνική βουλή δεν κατορθώσει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές στα τέλη Ιανουαρίου.

Όπως προειδοποιεί η επενδυτική τράπεζα, οι επόμενες ημέρες, μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου που θα διεξαχθεί η τρίτη ψηφοφορία, θα χαρακτηριστούν από αυξημένη αντιπαράθεση μεταξύ κομμάτων και βουλευτών.

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια των τελευταίων ημερών για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή ειδικού σκοπού, η Deutsche Bank δεν δίνει μεγάλες πιθανότητες. Προειδοποιεί δε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει εξαιρετικά εύθραυστη και ρευστή και, όιπως σχολιάζουν οι αναλυτές της, “οι πιθανότητες για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα ανέρχονται στο 80%".

Σε κάθε περίπτωση εντολές αγορών βγαίνουν στον ΟΠΑΠ που ενισχύεται στα 9,35 ευρώ, η Εθνική συνεχίζει με κίνηση προς το 1,60 ευρώ, πάνω από τα 15,88 ευρώ η μετοχή της Coca Cola, στα 19,83 ο Τιτάνας, στα 9,19 ο ΟΤΕ και κίνηση πάνω από τα 6 ευρώ για τη μετοχή της ΔΕΗ. Από εκεί και πέρα, πιέσεις στην Alpha με πτώση μεγαλύτερη του 3% και απώλειες στα 0,205 ευρώ για τη Eurobank. Αντίδραση στο 1,57 για την Εθνική και οριακά τα κέρδη για την Πειραιώς. Οι συναλλαγές είναι υποτονικές λίγο πάνω από τα 42 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.