ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ντράγκι έχει ένα μήνα για να πείσει για την ποσοτική χαλάρωση, τονίζει το Bloomberg

16:32 - 22 Δεκ 2014 | Οικονομία
Ο Ντράγκι έχει ένα μήνα για να πείσει για την ποσοτική χαλάρωση, τονίζει το Bloomberg
Μέχρι ένα μήνα έχει χρόνο ο Μάριο Ντράγκι για να κερδίσει την συναίνεση για την ποσοτική χαλάρωση και να διαβεβαιώσει αυτούς που ανησυχούν ότι η ΕΚΤ ρισκάρει να χάσει τα δικά τους χρήματα, τονίζει το Bloomberg.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Bloomberg, οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ προετοιμάζονται να εξετάσουν το ενδεχόμενο αγορών κρατικών ομολόγων στις 22 Ιανουαρίου, με τον Ντράγκι να προσπαθεί να πάρει με το μέρος του όσο περισσότερους αξιωματούχους γίνεται, αλλά και την κοινή γνώμη.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι συζητείται να απαιτηθεί από τις κεντρικές τράπεζες να αναλάβουν τουλάχιστον μέρος του δικού τους πιστωτικού ρίσκου.

Το βασικό επιχείρημα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο Μάριο Ντράγκι είναι ότι ένα QE που στόχο έχει να τονώσει τον πληθωρισμό, αντιθέτως θα καταλήξει με το να «φορτωθεί» η ΕΚΤ με junk assets σε υψηλές τιμές, προκειμένου να διασώσει τις απρόσεκτες κυβερνήσεις.

«Σε περίπτωση κρατικού QE, θα είναι δύσκολο να τετραγωνίσουμε τον κύκλο για να είναι όλοι ικανοποιημένοι», δηλώνει ο Marco Valli, οικονομολόγος της UniCredit SpA, μιλώντας στο Bloomberg. «Αλλά προσπαθούν να το κάνουν όσο το δυνατό περισσότερο συναινετικό, παίρνοντας με το μέρος τους τα μικρότερα κράτη. Θα είναι σημαντικό για την αξιοπιστία οποιουδήποτε προγράμματος QE, να μειωθεί όσο το δυνατό περισσότερο οι διαφωνίες», τονίζει.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:36 - 22 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.