ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Nέο stop από τον Σόιμπλε - Τι απαντά η κυβέρνηση

17:12 - 30 Ιαν 2015 | Οικονομία
Nέο stop από τον Σόιμπλε - Τι απαντά η κυβέρνηση
Σαφές μήνυμα προς Ελλάδα και την Ευρώπη έστειλε, μιλώντας σε συνέδριο των γερμανικών Ασφαλιστικών Εταιρειών, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγ Σόιμπλε, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε βοήθεια προς τις χώρες της Ευρώπης, προϋποθέτει την τήρηση των κανόνων, την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία.

«Σε αυτό δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει μαζί μας και επιπλέον θα είναι και δύσκολο να μας εκβιάσει», τόνισε και συμπλήρωσε ότι  όλες οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί, έχουν ληφθεί με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να τηρηθούν σε κάθε περίπτωση και να υλοποιηθούν.


Ο κ. Σόιμπλε κάλεσε ακόμη τη νέα ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις συμφωνίες με τους διεθνείς δανειστές: «Είμαστε έτοιμοι για κάθε συζήτηση», δήλωσε, αλλά τα βασικά δεν μπορούν να αλλάξουν. Η μέχρι τώρα βοήθεια ήταν εξαιρετικά γενναιόδωρη και στα όρια του δυνατού. Η νέα ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει ότι πρέπει να δράσει γρήγορα», επισήμανε.


Σε ό,τι αφορά το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ο κ. Σόιμπλε είπε ότι «οι συμφωνίες έχουν νόημα μόνον εφόσον τηρούνται. Σε διαφορετική περίπτωση, η εμπιστοσύνη καταστρέφεται. Και χωρίς εμπιστοσύνη, μπαίνει σε κίνδυνο η λαϊκή υποστήριξη στην αλληλεγγύη».

Απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Οι δηλώσεις Σόιμπλε προκάλεσαν την αντίδραση της κυβέρνησης με τον εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδης να σχολιάζει ότι «η πραγματική διαπραγμάτευση έχει αρχίσει και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα ή τη Γερμανία, αφορά την Ε.Ε. στο σύνολό της».


Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις για την εξεύρεση αμοιβαίας επωφελούς λύσης, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χαρακτηρίζοντας  τις θέσεις του Γερμανού Υπουργού,  ως  γνωστές.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι είναι γνωστή και η ετυμηγορία του ελληνικού λαού για διέξοδο από το τέλμα της τοξικής λιτότητας.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:25 - 30 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.