ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιώργος Σταθόπουλος: Ο παιδικός σταθμός της Βουλής δεν έχει άδεια λειτουργίας

01:01 - 02 Μαρ 2015 | Οικονομία
Γιώργος Σταθόπουλος: Ο παιδικός σταθμός της Βουλής δεν έχει άδεια λειτουργίας
"Ο παιδικός σταθμός που λειτουργεί στη Βουλή και εξυπηρετεί παιδιά υπαλλήλων που απασχολούνται στο κτίριο της Δημοκρατίας δεν έχει άδεια λειτουργίας" μας καταγγέλλει αποκλειστικά ο Γιώργος Σταθόπουλος.

 

 

O πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών τονίζει ότι για το συγκεκριμένο θέμα μολονότι είχαν ενημερωθεί οι προηγούμενοι Υπουργοί Παιδείας -και την προηγούμενη εβδομάδα και ο νυν-, έκαναν τα στραβά μάτια και δεν έπαιρναν καμία απόφαση για να λύσουν το θέμα. Μη αδειοδοτημένοι κατά τον ίδιο είναι και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί οι οποίοι και υπάγονται στην διαχείριση των Δήμων. Οπως αναφέρει, όλοι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί ήταν υποχρεωμένοι να έχουν άδεια λειτουργίας από 1/1/2015- κάτι που δεν έγινε και στους οποίους τελικά δόθηκε παράταση μέχρι το Μάιο για να την εκδώσουν.

 
Οπως μας ανέφερε ποτέ κανένας από την πλευρά της Πολιτείας δεν ασχολήθηκε σοβαρά με τα παιδιά προσχολικής ηλικίας -0 έως και 5 ετών- και ο λόγος κατά τον ίδιο είναι απλός : είναι γιατί δεν έχουν φωνή για διαδηλώσεις και ούτε καταλήψεις μπορούν να κάνουν. Και συνεχίζει ποτέ δεν τέθηκε για τον κλάδο ένα ενιαίο πλαίσιο για την λειτουργία των παιδικών σταθμών και συν τοις άλλοις δεν υπάρχει κανένας φορέας για την πιστοποίησή τους. Οτι δηλαδή μέσω αυτής της πιστοποίησης πληρούν τις προϋποθέσεις για να λειτουργήσουν ως παιδικοί ή βρεφονηπιακοί σταθμοί. Και αυτές οι προϋποθέσεις αφορούν το κτίριο, το στελεχιακό δυναμικό που τους επανδρώνει και βεβαίως τους όρους υγιεινής που πρέπει να τηρούνται. 
 
Εν ολίγοις, σημειώνει ο ίδιος, ο κλάδος των παιδικών σταθμών είναι ένα ξέφραγο αμπέλι, όπου ο καθένας μπορεί να δραστηριοποιηθεί. Και για του λόγου το αληθές, σημειώνει σήμερα πάνω από 1200 παιδότοποι ή κέντρα προσχολικής αγωγής έχουν οικειοποιηθεί τον όρο παιδικός ή βρεφονηπιακός σταθμός, καθώς δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός να τους ελέγξει. Οπως μας υπογράμμισε ο Γιώργος Σταθόπουλος η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλογων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών έχει καταγγείλει στη Δικαιοσύνη πολλούς από αυτούς τους "αλεξιπτωτιστές" προκειμένου να τους αφαιρεθεί η άδεια.
 
Την ίδια στιγμή, αναγνωρίζει, ότι και στον ίδιο τον κλάδο υπάρχουν σταθμοί που είναι μόνο κατ'όνομα χωρίς να πληρούν βασικές προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία τους. Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει ο ίδιος, μπορεί κάποιος παιδικός σταθμός να λειτουργεί σε ισόγειο πολυκατοικίας ή ακόμη και σε κτίριο που κάποτε ήταν παλιό εργοστάσιο και στο οποίο δεν έχει γίνει καμία ανακατασκευή ασφαλή για να υποδεχτεί μικρά παιδιά, παρά μόνο ένα βάψιμο.
 
Το θέμα κατά τον ίδιο είναι ότι τα φαινόμενα του αθέμιτου ανταγωνισμού και η κακή εικόνα που βγάζουν όσον αφορά την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν πλήττουν ανεπανόρθωρα τους 1100 περίπου ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς που λειτουργούν ανά την χώρα, και πληρούν όλα τα κριτήρια για να λειτουργούν . 
 
Δέσποινα Καραγιαννοπούλου
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Δέσποινα Καραγιαννοπούλου 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 23:25 - 01 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.