ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα ευρωπαϊκή "καμπάνα" 600.000 ευρώ

01:00 - 06 Μαρ 2015 | Οικονομία
Νέα ευρωπαϊκή "καμπάνα" 600.000 ευρώ
Στη μέγγενη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου βρίσκεται ακόμη μία φορά η χώρα, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τον Οκτώβριο του 2014 το κοινοτικό όργανο έριξε ακόμη μία καμπάνα στην Ελλάδα για χρήματα που έφυγαν από την Κοινότητα αλλά δεν δόθηκαν ποτέ στους δικαιούχους .

Η καμπάνα αυτή αφορούσε χρήματα που είχε δώσει η Κοινότητα, ύψους 600.000 ευρώ ως πρόσθετη εισφορά για τους τευτλοπαραγωγούς οι οποίοι όμως ποτέ τα δεν τα είδαν στους λογαριασμούς τους.

Σημειώνεται ότι ανάλογη πρόσθετη εισφορά είχαν πάρει και τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ένωσης. 

Σύμφωνα με τον κ. Σ. Τσικρίκα, πρόεδρος τευτλοεξαγωγέων Θεσσαλίας, το παραπάνω ποσό αφορούσε τους παραγωγούς που είχαν καλλιεργήσει τεύτλα την περίοδο 2001-2006. Σύμφωνα με τον ίδιο, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε πάρει παράταση προκειμένου να αποδώσει αυτό το ποσό κάτι το οποίο όμως δεν έγινε ποτέ με αποτέλεσμα την επιβολή ποινής από το ευρωπαϊκό δικαστήριο. 

Για το θέμα αυτό, όπως μας ανέφερε ο ίδιος, έχει ενημερωθεί και ο αναπληρωτής υπουργός στο υπουργείο  Παραγωγικής Ανασυγκρότησης - Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Αποστόλου, χωρίς όμως να δώσει  κάποια απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι με το συγκεκριμένο ποσό. 

 
Συνολικά σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου η Ευρώπη ζητά από την Ελλάδα το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα μισά αφορούν παράνομες επιδοτήσεις. Ενα εξίσου μεγάλο κονδύλι που φθάνει σχεδόν τα 500 εκατ. ευρώ αφορά αγροτικούς συνεταιρισμούς που αν και επιδοτούνταν κανονικότατα, διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο ότι το μοναδικό τους περιουσιακό στοιχείο ήταν ένα γραφείο.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου
Τελευταία τροποποίηση στις 16:49 - 05 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.